istorychne-rishennia-v-moz-prokomentuvaly-lehalizatsiiu-medychnoho-kanabisu

Історичне рішення: в МОЗ прокоментували легалізацію медичного канабісу

 • 39555 переглядiв

Міністерство охорони здоров'я називає легалізацію медичного канабісу в Україні історичним кроком у сфері охорони здоров'я. Будуть встановлені правила виписування рецептів та транспортування пацієнтами.

Міністерство охорони здоров’я відмітило, що дозвіл на використання в медицині ліків на основі канабісу це історичне рішення, яке принесе користь чималій кількості пацієнтів, передає УНН.

Історичне рішення. Парламент ухвалив законопроєкт № 7457 про використання в медицині ліків на основі канабісу! Дякуємо від імені лікарської спільноти за прийняте рішення, адже медичний канабіс – це ліки для мільйонів людей: онкопацієнтів, людей з розсіяним склерозом, пацієнтів, що отримують паліативну допомогу, тощо

Деталі

Тепер МОЗ затвердить перелік хвороб і станів, за яких пацієнту можуть призначатися ліки на основі медичного канабісу.

В міністерстві нагадали, що їх відпуск буде можливий виключно за призначенням лікаря відповідно до медичних показань та за електронним рецептом. Пацієнти зможуть перевозити й зберігати такі ліки у кількості, визначеній одним рецептом.

Доповнення

Лікарські засоби на основі медичних конопель дозволені у 56 країнах, у тому числі державах ЄС, Канаді, Великій Британії та Сполучених Штатах.

Нагадаємо

Сьогодні Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроект про медичний канабіс (№7457). "За" проголосували 248 народних депутатів. Закон буде введено в дію через пів року після його опублікування. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні працюють над можливістю запровадити медичне самоврядування: що це означає 

Ганна Оніщенко

Здоров'я

    Популярні

    Новини по темі

    The Economist назвав Грецію країною 2023 року

     • 30885 переглядiв

    Парламент легалізував медичний канабіс

     • 37034 переглядiв