isw-kreml-prodovzhuye-stvoryuvati-umovi-dlya-vnutrishnikh-represiy

ISW: кремль продовжує створювати умови для внутрішніх репресій

 • 378059 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. кремль, впроваджуючи нові закони, продовжує створювати умови для внутрішніх репресій. Про це пише УНН з посиланням на щоденний аналіз Інституту вивчення війни.

Деталі

Як зазначається, президент росії володимир путін підписав закон, спрямований на підтримку постійних зусиль кремля створити умови для внутрішніх репресій і усунення чиновників, які потрапили в немилість.

Так, підписаний законопроект, посилює адміністративну відповідальність за несанкціоноване проникнення на об'єкти критичної енергетичної інфраструктури та об'єкти, що знаходяться під управлінням або охороною росгвардії, фсб, служби зовнішньої розвідки, мвс, кримінально-виконавчої системи росії, федерального органу виконавчої влади з питань мобілізації та збройних сил.

Інститут вивчення війни зауважує, що кремль, ймовірно, має намір використати ці посилені покарання, щоб приховати діяльність російських військових і органів безпеки, а також розширити можливості цих структур в усуненні посадовців і репресіях у відношенні до російських громадян.

До того ж, зазначається, що нещодавно путін підписав законопроекти, які розширюють правові покарання за дискредитацію армії, яка воює в Україні, і за незаконне привласнення російських військових активів. Інститут додає, що російські органи безпеки все частіше використовують ці закони як привід для арешту російських громадян.

"ISW і раніше оцінювало, що кремль може використовувати привід загроз оборонно-промисловій базі росії, щоб виправдати репресії, і новий закон, ймовірно, спрямований на розширення повноважень, під якими російська влада виправдовує внутрішні репресії", - йдеться в аналізі.

Нагадаємо

Інститут вивчення війни заявив, що росія має намір зберегти митні пункти пропуску з незаконно анексованими східними регіонами України з міркувань безпеки.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У США з'явився новий кандидат на пост президента

     • 2283504 переглядiв

    Кількість загиблих у Судані зросла до 413

     • 557152 переглядiв