italiiski-fermery-yaki-protestuiut-proty-ahrarnoi-polityky-yes-vymahaiut-zustrichi-z-premierom-meloni

Італійські фермери, які протестують проти аграрної політики ЄС, вимагають зустрічі з прем'єром Мелоні

 • 29503 переглядiв

Італійські фермери вийшли на демонстрацію з тракторами під Міланом на знак протесту проти аграрної політики ЄС та впливу інфляції і податків на ціни на продукти харчування, вимагаючи встановлення реальних цін, що відображають справжню вартість продуктів, а також зустрічі з урядом прем'єр-міністра Малоні.

Десятки італійських фермерів 30 січня провели демонстрацію з тракторами недалеко від Мілана. Про це пише УНН з посиланням на AFP.

Деталі

Демонстранти протестують проти сільськогосподарській політиці Європейського союзу, а також впливу інфляції та податків на продукти. Вони вимагають встановлення реальних цін на продукцію, які б відображали їхню істинну вартість.

За словами одного з організаторів демонстрації Луїзіто Нальді, протестувальники вимагають зустрічі з урядом прем'єр-міністра Джорджії Мелоні. Акції протесту планують проводити до того моменту, поки їх не запросять у Рим.

Контекст

Останніми тижнями демонстрації фермерів, які блокують дороги тракторами, відбулися по всій Італії. Хоча протести за своїм масштабом поступаються аналогічним акціям у Франції, Румунії або Польщі.

Основні причини протесті це - зростання цін на пальне, збитки від негоди або хвороб рослин, які ніколи не компенсувалися (або компенсувалися лише частково), конкуренція з боку неєвропейських країн, вимога відмовитися від синтетичних продуктів харчування та продуктів на основі комах.

Учасниця протесту фермерів у Франції та її 12-річна дочка загинули в результаті ДТП24.01.24, 11:55

Популярні

Новини по темі