izrail-i-khamas-hotovi-do-peremyria-dzherela-reuters

Ізраїль і ХАМАС готові до перемир'я – джерела Reuters

 • 30789 переглядiв

Ізраїль і ХАМАС, за посередництва Єгипту, готові вести переговори про припинення вогню і звільнення заручників, але мають невирішені питання щодо умов реалізації.

Два джерела в єгипетських службах безпеки заявили в неділю, що Ізраїль і ХАМАС готові до відновлення припинення вогню та звільнення заручників, хоча залишаються розбіжності щодо того, як це буде реалізовано. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Ізраїльський чиновник сказав, що допомогу було дозволено ввести в Газу після того, як спочатку єгипетські джерела заявили, що її було затримано.

Надії на мир виникли в суботу, коли джерело повідомило, що глава ізраїльської розвідки розмовляв у п'ятницю з прем'єр-міністром Катару.

ХАМАС наполягає на складанні списку заручників, яких необхідно звільнити в односторонньому порядку, і вимагає, щоб ізраїльські сили відступили за заздалегідь визначені лінії, повідомили Reuters джерела.

У той час як Ізраїль погодився на те, що ХАМАС встановлює список, джерела сказали, що він вимагає часових рамок і ознайомлення зі списком перед встановленням часу та тривалості припинення вогню.

Ізраїль відмовляється виводити війська, додали джерела.

ХАМАС каже, що повне припинення вогню є необхідною умовою для звільнення заручників, повідомили джерела.

Для мене важливо пояснити, що ЦАХАЛ (Сили оборони Ізраїлю) сповнені рішучості завершити завдання знищення ХАМАС", Про це на пресконференція в неділю заявив ізраїльський військовий 

речник контрадмірал Даніель Хагарі.

Ми відкриті до будь-яких зусиль, спрямованих на припинення ізраїльської агресії. Це ґрунт для будь-якої дискусії

сказав офіційний представник ХАМАС Самі Абу Зухрі, відповідаючи на прохання Reuters прокоментувати Ізраїль і відкритість ХАМАС до переговорів, за словами єгиптян.

Офіс прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяху не відразу відповів на запит про коментар.

Популярні

Новини по темі

Ізраїль і ХАМАС готові до перемир'я – джерела Reuters

 • 30789 переглядiв