kaskad-vodoskhovyshch-maie-spryiaty-oboroni-vid-rf-na-avdiivskomu-napriamku-rechnyk-osuv-tavriia

Каскад водосховищ має сприяти обороні від рф на Авдіївському напрямку - речник ОСУВ "Таврія"

 • 26512 переглядiв

Українські війська продовжують обороняти Авдіївський напрямок, де каскад водосховищ поблизу кількох населених пунктів допомагає їм у захисті від російських військ.

Українські військові продовжують ведення оборонної операції на Авдіївському напрямку, цьому сприяє рельєф місцевості, зокрема, каскад водосховищ у районі населених пунктів Тоненьке, Орлівка і Бердичі. Про це в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода.Ранок) сказав речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Дмитро Лиховій, передає УНН.

Деталі

Лиховій зазначив, що саме таку лінію оборони зараз обрали у ЗСУ.

Там обороні має сприяти сам рельєф: там каскад водосховищ, і такий було обрано пріоритет. Таким чином, підрозділи ЗСУ на Авдіївському напрямку продовжують ведення оборонної операції,

- сказав він.

За словами речника, штурмові групи армії рф були заблоковані на околицях та на підході до села Орлівка. Російські сили намагалися просуватись за підтримки артилерії, мінометів, FPV-дронів та авіації, уточнив представник ОСУВ "Таврія".

Не все так просто, як може комусь здатися, відбувається на цьому напрямку для противника – біля села Орлівка штурмові групи росіян були заблоковані на підході до села або на його крайніх околицях,

- додав Лиховій

Доповнення

На Авдіївському напрямку українські відійшли від невеликих сіл Степове та Сєверне.

Популярні

Новини по темі