kitay-obgovoriv-z-ssha-mozhlivist-skasuvannya-mit-ta-sanktsiy

Китай обговорив з США можливість скасування мит та санкцій

 • 14428 переглядiв

КИЇВ. 9 жовтня. УНН. Віце-прем'єр Держради КНР Лю Хе обговорив з представником США Кетрін Тай, на торгових переговорах, можливість скасування санкцій і митних зборів. Про це інформує УНН з посиланням на Reuters.

Цитата:

"Китайська сторона провела переговори про скасування тарифів і санкцій і прояснила свою позицію щодо моделі економічного розвитку та промислової політики Китаю", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Представники Китаю і США відзначили важливість торгово-економічних відносин між двома країнами не лише для них самих, але для всього світу в цілому.

Лю Хе і Кетрін Тай також обмінялися думками про реалізацію торгової угоди між КНР і США, висловили занепокоєння і домовилися врегулювати "розумні" побоювання один одного шляхом переговорів.

Як зазначається, сторони продовжать контакти, щоб створити хороші умови для здорового розвитку торгово-економічних відносин двох країн і відновлення світової економіки.

Доповнення

За адміністрації попереднього президента США Дональда Трампа Вашингтон ввів мита на імпорт китайських товарів на сотні мільярдів доларів. 15 січня 2020 року сторони оформили в Вашингтоні першу фазу торгової угоди. Китай погодився збільшити закупівлі американської продукції протягом першого і другого року дії угоди на 76,7 млрд і 123,3 млрд доларів відповідно.

23 липня 2021 року стало відомо, що Китай ввів санкції проти колишнього міністра торгівлі США Вілбура Росса і ще шістьох високопоставлених американців. Цей крок став відповіддю на включення в чорний список Мінфіну США сімох китайських високопоставлених чиновників. Причиною таких заходів з боку Вашингтона стали арешти іноземних підприємців у Гонконзі.

24 липня прессекретар Білого дому Джен Псакі заявила, що санкції КНР не зупинять США. Американський уряд, за її словами, готовий продовжити політику обмежень проти Пекіна.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Карпатах температура впала до 9° морозу

     • 15431 переглядiв

    Дослідники Марсу тепер знають, де шукати життя

     • 49849 переглядiв

    У Конго виявили новий випадок зараження Еболою

     • 20486 переглядiв

    Від 2° морозу до 17° тепла: прогноз погоди на сьогодні

     • 16574 переглядiв

    Під час стрілянини в штаті Меріленд загинули двоє людей

     • 19412 переглядiв

    В Україні вже 2,529 млн випадків COVID-19, за добу - 15 908

     • 23565 переглядiв