konhres-ssha-navriad-chy-zavershyt-robotu-nad-uhodoiu-pro-bezpeku-kordoniv-ta-dopomohu-ukraini-do-kintsia-roku-politico

Конгрес США навряд чи завершить роботу над угодою про безпеку кордонів та допомогу Україні до кінця року - Politico

 • 32297 переглядiв

Американські законодавці навряд чи завершать роботу над угодою щодо безпеки кордонів та допомоги Україні цього місяця, пише Politico

Сенат США, схоже, навряд чи просунеться з угодою про нові обмеження для безпеки кордону разом із додатковою допомогою для України цього місяця, на тлі того, як переговорники працюють над складним законодавством про кордон у важких закритих дискусіях з адміністрацією Байдена та високопосадовцями Сенату, повідомляє Politico, пише УНН.

Деталі

"Повна угода ще не завершена настільки, щоб оприлюднити навіть побіжну структуру або резюме, і сенатори від республіканців запропонували розглядати законопроект не раніше січня, коли Палата представників знову повернеться до роботи", - пише видання.

Один з переговорників, сенатор-республіканець Джеймс Ленкфорд сказав, що очікування до січня щодо остаточного голосування є "реалістичним графіком" для завершення роботи, і сказав, що сенатори "працюють над цим настільки швидко, наскільки це можливо". Сенатори продовжать обговорення у понеділок, коли Сенат США повернеться до засідання. "Навіть після остаточного тексту закону схвалення законопроекту в Сенаті може тривати тиждень чи більше", - пише видання.

Як зазначає видання, прагнення знайти угоду до різдвяних канікул посилило тиск на переговорників.

У неділю вранці лідер республіканської меншості Мітч Макконнелл сказав сенаторам від Республіканської партії, що "важливі питання все ще обговорюються", попередивши, що потенційне голосування цього тижня буде провалено, якщо суперечливі питання не будуть повністю вирішені.

Вказано, що лідер демократичної більшості у Сенаті Чак Шумер все-таки може швидко домогтися ще одного голосування, щоб підтримати прохання Байдена про іноземну допомогу цього тижня, але у внутрішньому повідомленні йдеться про те, що "тверде рішення про проведення цього голосування ухвалено не було".

І, як пише видання, не очікується, що Палата представників США повернеться до роботи раніше, навіть якщо буде домовленість у Сенаті.

Американські законодавці "підбадьорені" переговорами щодо угоди, що розблокує допомогу Україні18.12.23, 08:59

Популярні

Новини по темі

"Київстар" відновив послугу SMS після хакерської атаки

 • 28870 переглядiв

Канцлер Німеччини Шольц захворів на Covid

 • 25118 переглядiв