koreguvala-rosiyski-udari-po-energoobyektakh-donechchini-zhintsi-priznachili-7-rokiv-uvyaznennya

Корегувала російські удари по енергооб'єктах Донеччини: жінці призначили 7 років ув'язнення

 • 272259 переглядiв

КИЇВ. 17 липня. УНН. Жителька Донецької області, яка коригувала російські удари по регіону, через які постраждало щонайменше 20 мирних жителів, отримала 7 років позбавлення волі, повідомляє у понеділок Служба безпеки України, передає УНН.

Деталі

Злочинниця, як повідомляє СБУ, була місцевою жителькою, яку російська спецслужба залучила до співпраці після початку повномасштабного вторгнення росії.

Жінка, за даними спецслужби, передавала окупантам координати місцевих об’єктів соціальної та критичної інфраструктури, у тому числі енергогенеруючих підприємств, а також локації базування та переміщення підрозділів Сил оборони на Бахмутському і Авдіївському напрямках. Зокрема, як вказано, вона передавала окупантам координати укріпрайонів та логістичних баз українських військ в районі Добропілля.

Злочинниця збирала інформацію про українські військові об’єкти та передавала її учасниці терористичної організації «днр», використовуючи один з популярних месенджерів для зв'язку.

На основі переданої від жінки інформації окупанти здійснили серію ракетних ударів по регіону, внаслідок чого постраждало щонайменше 20 мирних жителів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перетворив балкон на "спостережний пункт" за Силами оборони на Донеччині: СБУ затримала інформатора фсб

Контррозвідники СБУ затримали зловмисницю у лютому цього року під час передачі розвідданих агресору.

Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив їй 7 років позбавлення волі.

За матеріалами СБУ, суд визнав зловмисницю винною за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ чи інших військових формувань).

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Кулеба: "росія повільно вбивала зернову угоду"

     • 266512 переглядiв

    "Панікі нєт": у Маріуполі затор з охочих потрапити в Крим

     • 418274 переглядiв