kozhna-natsiia-maie-znachennia-zelenskyi-vystupyv-na-tretomu-samiti-za-demokratiiu

"Кожна нація має значення": Зеленський виступив на третьому Саміті за демократію

 • 22655 переглядiв

Зеленський спростував російські заяви про "великі держави" і наголосив на важливості кожної нації, запросивши всі країни приєднатися до Глобального саміту миру у Швейцарії, щоб покласти край війні Росії на умовах України та встановити міжнародний порядок, заснований на правилах.

Президент України Володимир Зеленський спростував тези росіян про те, що в світі нібито існують "великі держави", і наголосив на важливості кожної нації. Такі думки він озвучив під час свого виступу на третьому Саміті за демократію, передає УНН.

Україна не ділить світ на великих і малих. На тих, хто нібито більше заслуговує на увагу і хто нібито менше. Ми зневажаємо колонізаторський погляд на світ, який розподіляє нації між так званими великими державами чи геополітичними полюсами. Кожна нація має значення.

– заявив Зеленський.

Деталі

Український глава держави також підкреслив, що справедливе завершення війни рф проти українців дасть впевненість, що міжнародний порядок діє. І зробити це країни зможуть об’єднавшись, зокрема й долучившись до Глобального саміту миру, що має відбутись у Швейцарії.

Ми хочемо дати кожній нації впевненість, що її безпека буде непорушною. Це стане можливим, коли ми завершимо цю війну не на умовах агресора і не на нав’язаних нам умовах, а на умовах нації, на яку напали. Зараз ми готуємо інавгураційний Глобальний саміт миру у Швейцарії, і я запрошую до участі всіх вас, усі нації світу, які поважають міжнародний порядок, заснований на правилах. Ваш голос важливий. Я вірю, що мир може бути надійним. Але для цього країни світу мають бути співтворцями надійності.

- наголосив Зеленський.

Популярні

Новини по темі

На Одещині знищено два ворожі розвідувальні безпілотники

 • 21794 переглядiв

Естонія відмовляється від "Філіп Моріс"

 • 21899 переглядiв