kuleba-polovyna-enerhetychnoi-systemy-ukrainy-poshkodzhena-soiuznyky-vidstaiut-vid-hrafika-postavok-dopomohy

Кулеба: половина енергетичної системи України пошкоджена, союзники відстають від графіка поставок допомоги

 • 21087 переглядiв

Міністр закордонних справ України Кулеба заявив, що пакет допомоги США підняв бойовий дух, але батарея "Патріотів" підняла б його ще більше, оскільки українці найбільше страждають від російських ракетних обстрілів. А половина енергетичної системи України пошкоджена.

Внаслідок російських ударів половина української енергетичної системи пошкоджена. Попри зусилля, союзники України відстають від графіка поставок допомоги, заявив міністр закордонних справ України Дмитра Кулебу в інтерв'ю Foreign Policy, передає УНН

Деталі 

Кулеба розповів, що ухвалення пакета допомоги США підняло бойовий дух ЗСУ, а також українського суспільства. Втім, за словами міністра, "якби пакет, про який було оголошено одразу після ухвалення закону, містив батарею Patriot, це піднесення було б ще сильнішим серед людей, тому що українці найбільше страждають від російських ракетних атак".

"Ми тримаємося, тому що багато чому навчилися. Ми стійкі, ми знаємо, що таке ставки. Але щоб дати зрозуміти вашим глядачам, половину нашої енергетичної системи пошкоджено", - заявив Кулеба. 

Пентагон закликав партнерів передати Україні ЗРК Patriot01.05.24, 00:39

На запитання, чи змінить пакет допомоги військову стратегію України, міністр заявив, що "все, що було оголошено - ми вдячні і цінуємо це, - ще в дорозі". 

Тому за цей проміжок часу, за словами Кулеби, "можуть статися погані речі, такі як просування російських військ на землі". 

"Співвідношення артилерії на землі незбагненне. По суті, українські солдати голодують через брак артилерійських боєприпасів. І в підсумку їх бомблять, а позиції знищують. Тому в умовах війни важлива не тільки кількість і якість того, що поставляється, а й терміни. І, на жаль, я мушу визнати, що союзники України відстають від графіка, попри всі їхні зусилля", - заявив Кулеба.

США звинуватили рф у застосуванні хімічної зброї проти ЗСУ та оголосили нові санкції 02.05.24, 09:37

Популярні

Новини по темі

Вірменія та НАТО погодили співпрацю на 2024 рік

 • 16263 переглядiв

З російської окупації врятували родину з підлітком

 • 16923 переглядiв