luganschina-rosiyani-aktivizuvali-nazemni-nastupi-v-serebryanskomu-lisnitstvi-ne-pripinyayut-ataki-na-makiyivku

Луганщина: росіяни активізували наземні наступи в Серебрянському лісництві, не припиняють атаки на Макіївку

 • 348001 переглядiв

КИЇВ. 12 жовтня. УНН. Російські війська активізувались у Серебрянському лісництві Луганської області, за добу вісім разів намагались наступати на Макіївку. Про це у Telegram повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор, передає УНН.

Цитата

«Наступи на Макіївку не припиняються. Тільки за учора росіяни здійснили вісім таких спроб. З-під обстрілів вдалося врятувати 86-річного чоловіка, якого наші правоохоронці доправили до безпечного регіону. Втім, у селах поблизу лінії фронту є люди, які попри підвищену небезпеку, відмовляються виїжджати. Також ворог активізував наземні наступи в Серебрянському лісництві.», - заявив Лисогор.

Крім того, там та поблизу Білогорівки росіяни завдали понад 10 ударів по позиціях Сил оборони з авіації. Від артилерійських та мінометних обстрілів постраждали, зокрема, Невське та Білогорівка.

Доповнення

Також Лисогор повідомив, що окупанти звітують про нібито завершення підготовки до осінньо-зимового періоду. Однак, як зазначив голова ОВА, захоплені рф минулого року міста тепла не дочекаються. У низці громад не запрацює жодна із котелень, крім нашвидкуруч встановлених модульних біля декількох багатоповерхівок. Йдеться, зокрема, про Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне, Гірськ. Під деякі з мобільних котелень тільки почали виконувати земляні роботи.

Додамо

Крім того, голова ОВА зазначив, що у старих районах Сєвєродонецька окупанти не обіцяють відновити навіть вцілілі будинки, де руйнувань зазнали одна-дві квартири.

«Ані даху, ані комунікацій, ані виплат, якими окупанти хизувалися до так званих «перших виборів», - зауважив Лисогор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На окупованій Луганщині подекуди в населення немає ні світла, ні газу, ні води - очільник ОВА

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    СБУ: Діані Панченко повідомлено про нову підозру

     • 433783 переглядiв