lytva-zaklykala-pozbavyty-uhorshchynu-prava-holosu-v-yes

Литва закликала позбавити Угорщину права голосу в ЄС

 • 30301 переглядiв

Депутат Європарламенту від Литви Раса Юкнявічене закликала ЄС розглянути можливість позбавлення Угорщини права голосу, звинувативши прем'єр-міністра Віктора Орбана в підриві ЄС на користь Росії.

Депутатка Європарламенту від Литви Раса Юкнявічене закликала Єврокомісію та Раду розглянути питання щодо позбавлення Угорщини права голосу в Європейському Союзі. Про це посадовиця заявила під час звернення до Єврокомісії, передає УНН.

Почнімо думати про процедуру призупинення права голосу Угорщини. Наші юристи повинні знайти законні способи зупинити руйнування як ззовні, так і зсередини

 сказала Юкнявічене.

У своїй промові вона висловила думку, що угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан працює на російського президента Володимира Путіна, а його дії з дестабілізації ЄС необхідно зупинити.

На жаль, методи, щоб його зупинити, занадто слабкі. Це розчаровує, тому що люди хочуть ефективного ЄС. Ви не можете так продовжувати. Якщо ми дозволимо Путіну знищити не лише Україну, а й ЄС, нам доведеться зіткнутися з екзистенційними питаннями

сказала євродепутатка.

У ЄС немає жодної країни проти членства України, Угорщина за більш повільний процес вступу - Кулеба12.12.23, 15:29

Популярні

Новини по темі

Литва закликала позбавити Угорщину права голосу в ЄС

 • 30301 переглядiв

Spotify офіційно припинив роботу в Росії – ЗМІ

 • 35759 переглядiв

Ізраїль і ХАМАС готові до перемир'я – джерела Reuters

 • 30789 переглядiв