makhinatsii-na-medychnykh-zakupivliakh-sud-vidpravyv-pid-vartu-zastupnyka-holovy-zaporizkoi-oblrady-ta-mistsevoho-deputata

Махінації на медичних закупівлях: суд відправив під варту заступника голови Запорізької облради та місцевого депутата

 • 21366 переглядiв

Суд взяв під варту заступника голови Запорізької обласної ради та місцевого депутата за звинуваченням у махінаціях з медичними закупівлями.

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід  заступнику голови Запорізької облради, його помічнику та місцевому депутату, викритих на наданні хабара за махінації у медичних закупівлях, повідомляє УНН із посиланням на САП. 

Деталі 

Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, погоджені прокурором САП, та застосував до заступника голови Запорізької обласної ради та мисцевого депутата запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 3 млн грн та 1 млн грн відповідно.

До помічника заступника голови застосовано цілодобовий домашній арешт.

Як зазначається, слідство задокументувало 4 епізоди протиправної діяльності указаних осіб, а саме 4 передачі грошових коштів на загальну суму понад 650 тис. грн.

Дії підозрюваних кваліфіковані за ч. 4 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). 

Досудове розслідування триває.

Раніше УНН писав із посиланням на СБУ і САП про те що заступника голови Запорізької обласної ради, його помічника та місцевого депутата викрили в отриманні хабарів в обмін на сприяння певним компаніям у виграші контрактів на медичні закупівлі.  20 лютого їм повідомили про підозру

Тетяна Краєвська

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Лідер більшості в Сенаті США Шумер прибув до України

     • 22337 переглядiв