mihratsiia-ukrainskoho-biznesu-pid-chas-viiny-kudy-naichastishe-pereizhdzhaiut-kompanii

Міграція українського бізнесу під час війни: куди найчастіше переїжджають компанії

 • 18520 переглядiв

З початку повномасштабної війни в Україні майже 19 000 компаній переїхали, причому Київська та Закарпатська області є найпопулярнішими напрямками для переїзду бізнесу.

З початку 2022 року, майже 19 тисяч компаній переїхали. Найпопулярнішими напрямками для переїзду бізнесу стали Київська та Закарпатська області.

Про це повідомив Опендатабот, пише УНН.

Від початку повномасштабної війни, з усієї кількості компаній, які змінили своє розташування, 1176 компаній змінили свою локацію, переїжджаючи з міст у сільські регіони. З них, понад 600 підприємств виїхали з Києва, а приблизно 60, або 5,1%, перенесли свою діяльність з Одеської області. Найчастіше, компанії обирали для переїзду Київську область, куди перемістились 546 організацій.

З початку повномасштабної війни, майже половина всіх бізнес релокацій була здійснена всередині країни. Найчастіший напрямок переїзду був з Києва до Київської області, який склав 359 випадків або 30% від усіх бізнес-релокацій в область.

Інші напрямки виявилися менш затребуваними, наприклад, з Львівської до Київської області та з Києва до Закарпаття, які зайняли лише 2,7% і 2,6% від загальної кількості релокацій, що відповідає приблизно 30-32 переїздам для кожного маршруту.

Лідерами за переїздами стали компанії, які займаються оптовою торгівлею — 344 релокацій (29.3%) та транспортна галузь — 92 релокації (7.8%).

Нагадаємо

З початку 2024 року 6 400 підприємців отримали кредити на суму 25,3 млрд грн за урядовою програмою "Доступні кредити", з яких близько 20% використали на інвестиційні проєкти.

Ірина Колеснік

Війна

Популярні

Новини по темі

Напад ворожої ДРГ відбили прикордонники на Сумщині

 • 13969 переглядiв