ministr-zakordonnykh-sprav-nimechchyny-skeptychno-otsinyla-ideiu-stvorennia-fondu-na-100-miliardiv-yevro-dlia-ukrainy

Міністр закордонних справ Німеччини скептично оцінила ідею створення фонду на 100 мільярдів євро для України

 • 21939 переглядiв

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок висловила скептицизм щодо плану Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про створення 5-річного фонду на 100 мільярдів євро для допомоги Україні у боротьбі з росією, посилаючись на потенційне дублювання з існуючими механізмами фінансування ЄС.

П'ятирічний план генерального секретаря НАТО для України викликає скепсис у міністра закордонних справ Німеччини Анналена Бербок. Про це вона сказала в ефірі громадського радіо Німеччини Deutschlandfunk, передає УНН.

Деталі

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок у четвер висловила скептицизм щодо плану генерального секретаря Організації Північноатлантичного договору (НАТО) Єнса Столтенберга створити п'ятирічний фонд у розмірі 100 мільярдів євро, щоб допомогти Україні протистояти російському наступу.

Я нагадую, що у нас різні механізми фінансування

- заявила вона.

Вона також сказала, що між 32 країнами НАТО і 27 країнами ЄС існує багато перетинів. Наприклад, ЄС вже має "великий казан підтримки НАТО". Тому важливо, щоб структури не дублювалися.

Бербок також додала, що європейці повинні робити більший внесок у нашу оборону і зміцнювати європейську складову в НАТО. Вона назвала НАТО центральним якорем безпеки Європи, який має таким залишатися незалежно від результатів виборів у США восени.

Нагадаємо

Генеральний секретар НАТО Столтенберг виніс на обговорення питання створення фонду, щоб зробити допомогу Україні більш довгостроковою і надійною - навіть у випадку, якщо підтримка США зменшиться.

Угорщина єдина в НАТО проти того, щоб Альянс координував військову допомогу Україні - ЗМІ04.04.24, 14:19

Популярні

Новини по темі