Мобілізовані вагітні: Центр стратегічних комунікацій спростовує фейки

 • 41972 переглядiв

Центр стратегічних комунікацій спростовує неправдиві твердження російських ЗМІ про те, що сотні вагітних українок мобілізують до армії, що суперечить українському законодавству. Цей неправдивий наратив поширюється для легітимізації дезінформації.

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при РНБО зібрав найбільш яскраві ворожі вигадки за останні дні. Серед них, як пише УНН, що на службу у ЗСУ призивають вагітних українок.

Кажуть, до лав ЗСУ мобілізовують сотні вагітних українок. Це – ворожа вигадка "Брехня: у різних частинах служать сотні, а може й тисячі, вагітних українок, поки сини олігархів ведуть розкішний спосіб життя. Про це пишуть російські ЗМІ з посиланням на іноземне видання Weekly Blitz. Правда: автор Drago Bosnic, чиїм іменем підписана стаття, поширює російські наративи та возвеличує путіна, зазначили журналісти проєкту "Без брехні". У своєму матеріалі про мобілізованих вагітних "аналітик" посилається на фейк соловйова про вагітну українку, яку беруть у полон, та фейк про примусову мобілізацію вагітної медикині в Одесі. З цих фейків Drago Bosnic зробив неймовірний висновок про сотні й тисячі вагітних у лавах ЗСУ. Тобто він посилається на російських фейкарів, а ті потім посилаються на нього, як на іноземного аналітика. Це – відомий у росіян прийом легітимізації інформації через іноземні "ЗМІ", - пояснює ЦНС.

Нагадаємо, що згідно з українським законодавством, вагітні жінки визнаються тимчасово непридатними для служби та мобілізації не підлягають.

Олена Архіпова

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Велика пожежа охопила ринок у Хмільнику на Вінниччині

     • 38574 переглядiв

    Обленерго готуються до негоди з посиленим режимом роботи

     • 39002 переглядiв