mok-zaboronyv-rosiiskym-i-biloruskym-sportsmenam-braty-uchast-u-tseremonii-vidkryttia-olimpiady-2024

МОК заборонив російським і білоруським спортсменам брати участь у церемонії відкриття Олімпіади-2024

 • 27597 переглядiв

Російські та білоруські спортсмени не будуть допущені до участі в параді відкриття Олімпійських ігор 2024 року в Парижі, але змагатимуться як окремі нейтральні спортсмени.

Міжнародний олімпійський комітет заборонив російським та білоруським спортсменам брати участь у церемонії відкриття Олімпіади 2024 в Парижі. Про це пише УНН з посиланням на пресслужбу МОК.

Деталі 

Зазначається, що виконавчий комітет (EB) Міжнародного олімпійського комітету (МОК) сьогодні погодив низку конкретних аспектів реалізації для участі індивідуальних нейтральних спортсменів (AIN) на Олімпійських іграх у Парижі 2024.

Окрім того, Виконавчий комітет МОК також обговорив і ухвалив ряд елементів протоколу щодо участі AIN у Парижі. Зокрема, згідно з рішенням МОК AIN не братимуть участь у параді делегацій (команд) під час Церемонії відкриття, оскільки є індивідуальними спортсменами.

- резюмували в МОК.

Франція запропонує Росії режим тиші під час проведення Олімпіади17.03.24, 01:55

Водночас зазначається, що рішення щодо участі AIN у церемонії закриття буде прийнято пізніше, враховуючи, що на церемонію закриття беруть участь не команди, а всі спортсмени разом.

Довідково

AIN – це спортсмени з російським або білоруським паспортом які пройшли кваліфікацію за існуючими системами кваліфікації Міжнародних федерацій (МФ) на ігровому полі.

Нагадаємо

МОК представив дизайн медалей Олімпійських ігор 2024 року в Парижі, які включатимуть невеликі шматочки металу з Ейфелевої вежі, щоб зробити їх унікальними.

Володимир Омельченко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі