na-pivdni-protsvitaye-maroderstvo-okupantiv-nagrabovane-mozhut-vivezti-cherez-port-berdyanska

На півдні процвітає мародерство окупантів: награбоване можуть вивезти через порт Бердянська

 • 1153729 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Чергове вантажне судно, прибуле 7 травня до порту міста Бердянськ у Запорізькій області, російські загарбники, імовірно, використають для переміщення вкраденого майна на територію тимчасово окупованого Криму. Про це заявила заступник міністра оборони України Ганна Маляр у Telegram, пише УНН.

Деталі

«З початку травня, особливо у дні, які оголошені окупантами святковими та вихідними, на тимчасово окупованих територіях у Запорізькій та Херсонській областях, значно зросла кількість випадків мародерства та крадіжок російськими військовослужбовцями», - написала Маляр.

За її словами, крадуть переважно майно і транспортні засоби під приводом нібито необхідності забезпечення евакуації населення.

«Зокрема, у населених пунктах Токмак, Пологи, Кам'янка, Розівка, Михайлівка, Молочанськ, Енергодар, Чернігівка на тимчасово окупованій території у Запорізькій області російські окупанти, прикриваючись так званим забезпеченням евакуаційних заходів, розкрадали матеріальні цінності місцевих підприємств та громадян», - повідомила Маляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти в Енергодарі повністю розграбували усі медичні установи - Генштаб

Вона зазначила, що в Енергодарі в нічний час доби з території приватного підприємства “Електропівденмонтаж-10” було викрадено близько 20 одиниць автотранспорту та розграбовано склад матеріального майна.

Маляр повідомила, що також вночі під приводом евакуації російської окупаційної адміністрації з населеного пункту Скадовськ на тимчасово окупованій території у Херсонській області окупанти поспішно вивезли награбовану оргтехніку та інше майно.

Цитата

«Ймовірно, прибуле 7 травня до порту міста Бердянськ чергове вантажне судно російські загарбники використають для переміщення вкраденого майна на територію тимчасово окупованого Криму», - написала Маляр.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    В Ізюмі вранці цивільний підірвався на міні-"пелюстці"

     • 733132 переглядiв

    Ще плюс 610: Генштаб оновив дані про ліквідованих окупантів

     • 1115188 переглядiв

    Трамп не зміг назвати путіна воєнним злочинцем

     • 1010157 переглядiв

    SpaceX вивела у космос ще 51 інтернет-супутник Starlink

     • 1147520 переглядiв