na-vinnichchini-suditimut-direktora-karyeru-za-zbitki-na-ponad-230-mln-grn

На Вінниччині судитимуть директора кар'єру за збитки на понад 230 млн грн

 • 10239 переглядiв

КИЇВ. 2 листопада. УНН. У Вінницькій області гендиректора кар’єру судитимуть за незаконний видобуток граніту, який спричинив збитки державі на 236 мільйонів гривень. Про це повідомили в пресслужбі Офісу Генерального прокурора, передає УНН.

“Встановлено, що посадовець з квітня по вересень 2017 року здійснив незаконне видобування граніту з Жежелівського родовища у Вінницькій області загальним об’ємом понад 104 тис. кубічних метрів, знаючи, що чинність дозвільних документів на видобування корисних копалин загальнодержавного значення не поновлена. Вказаними діями державі спричинено 236 млн грн шкоди”, - повідомили в ОГП.

Офісом Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно генерального директора одного із гранітних кар’єрів за фактом порушення використання надр (частина 4 статті 240 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Додамо, що на Кіровоградщині голову сільради підозрюють в оборудці із ремонтом будинку культури на близько 700 тис. грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Лікар назвав корисний алкогольний напій для осені

     • 15327 переглядiв

    Патрульному повідомили про підозру у стрільбі у велосипедиста

     • 10835 переглядiв