na-vyborakh-v-pakystani-prykhylnyky-uviaznenoho-ekspremiera-imrana-khana-otrymuiut-bilshist-mists

На виборах в Пакистані прихильники ув'язненого експрем'єра Імрана Хана отримують більшість місць

 • 21438 переглядiв

Незалежні кандидати, які підтримують колишнього прем'єр-міністра Імрана Хана, отримали більшість місць на виборах у Пакистані.

Незалежні кандидати, які беруть участь у національних виборах у Пакистані, більшість з яких підтримуються колишнім прем'єр-міністром Імраном Ханом, отримали 47 зі 106 місць у парламенті.

Про це повідомляє УНН із посиланням на France24.

Деталі

Виборча комісія Пакистану оголосила результати виборів на 57 місцях, згідно з інформацією на сайті комісії. "Пакистанська Техрік-і-Інсаф" (ПТІ)  - партія колишнього голову уряду Імрана Хана, який разом з дружиною отримав 14 років вʼязниці, не була допущена до участі у виборах.

Втім офіційні результати показують, що незалежні кандидати, пов'язані з ПТІ, отримали 16 місць у парламенті, лише на одне місце відстаючи від Пакистанської мусульманської ліги сім'ї Шаріфів (ПМЛ-Н), також ПТІ лідирує в кількох виборчих округах, що залишилися.

Згідно з прогнозами телерадіокомпанії "Geo News", незалежні кандидати, більшість з яких підтримує Хана, отримали 47 зі 106 місць у парламенті.

Ще до оголошення перших офіційних результатів головний організатор ПТІ Омар Аюб Хан у відеозверненні до ЗМІ висловив упевненість, що його партія "зможе сформувати наступний федеральний уряд з більшістю у дві третини голосів".

Нагадаємо

УНН повідомляв, що два вибухи забрали життя щонайменше 24 людей у пакистанській провінції Белуджистан напередодні загальних виборів.

Колишній прем'єр-міністр Пакистану Імран Хан був засуджений до 10 років ув'язнення за розголошення державної таємниці. Це сталося за кілька днів до виборів.

В Азербайджані остаточно оголосили перемогу Ільхама Алієва на позачергових виборах президента країни09.02.24, 10:27

Популярні

Новини по темі

Трамп перемагає на праймеріз у Неваді

 • 22219 переглядiв