naftovyi-tanker-rosiiskoho-tinovoho-flotu-potrapyv-u-zitknennia-poblyzu-danii

Нафтовий танкер російського тіньового флоту потрапив у зіткнення поблизу Данії

 • 26246 переглядiв

15-річний російський нафтовий танкер "Андромеда Стар" з тіньового флоту, зібраного для транспортування російської нафти, потрапив в аварію біля берегів Данії 2 березня, що викликає занепокоєння щодо ризиків, які становить тіньовий флот для європейських вод.

Танкер із російського тіньового флоту кораблів, зібраних для перевезення російської нафти, потрапив у зіткнення біля Данії, повідомляє Bloomberg, пише УНН.

Деталі

Інцидент за участю 15-річного нафтового танкера Andromeda Star стався 2 березня, ідеться у заяві Морського управління Данії. Справа все ще розслідується, повідомили у відомстві, не уточнивши подробиць.

Згідно з інформацією, зібраною Bloomberg, судно мало завантажити російську нафту флагманського сорту Urals 4 березня в балтійському порту приморськ. Натомість він вирушив на ремонтну станцію до Данії, куди прибув 17 березня.

"Хоча немає жодних ознак серйозного впливу зіткнення на навколишнє середовище, це ще одне нагадування про ризики, якими тіньовий флот є для вод навіть тих європейських країн, які більше не беруть участі в торгівлі з москвою", - пише видання.

Оскільки судно місткістю 700 000 барелів прямувало до росії, як зазначається, на його борту не було б вантажу.

Данія дозволяє судам, які заходять до росії, плавати через свої води завдяки давньому договору про свободу судноплавства. Більшості кораблів потрібні досвідчені кермувальники, оскільки у данських протоках складно орієнтуватися, вказує видання.

Власники Andromeda Star перебувають у багатьох морських базах даних, зокрема у базі даних Міжнародної морської організації, як "зареєстровані продані нерозкриті інтереси", що свідчить про те, що справжні власники судна публічно невідомі.

Судном управляє компанія Margao Marine Solutions OPC, що базується в Гоа, Індія.

Страховики судна невідомі, і воно не зазначене як застраховане на веб-сайті стандартної Міжнародної групи клубів P&I, яка пропонує захист від таких ризиків, як розливи та зіткнення.

Доповнення

росія, вказує видання, створила тіньовий флот, щоб підтримувати експорт нафти після багатьох санкцій з боку США, Європейського Союзу та країн "Групи семи". За деякими оцінками галузі флот налічує до 600 суден.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі