nbu-zaboroniv-nabuttya-kosogovim-istotnoyi-uchasti-v-alfa-banku

НБУ заборонив набуття Косоговим істотної участі в “Альфа-Банку”

 • 231700 переглядiв

КИЇВ. 28 жовтня. УНН. Національний банк заборонив набуття Андрієм Косоговим істотної участі в АТ “Альфа-Банк”. Про це повідомляє НБУ, передає УНН.

Цитата

«Національний банк України заборонив набуття Косоговим Андрієм Миколайовичем істотної участі в акціонерному товаристві “АЛЬФА-БАНК”. Відповідне рішення 27 жовтня 2022 року ухвалив Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем з огляду, зокрема, на застосування до Косогова Андрія Миколайовича персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) згідно з рішенням Ради національної безпеки та оборони України від 19 жовтня 2022 року та, відповідно, на невідповідність ділової репутації Косогова А. М. вимогам законодавства України», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що 15 квітня 2022 року Національний банк прийняв рішення визнати Косогова власником опосередкованої істотної участі в АТ “АЛЬФА-БАНК” у розмірі 40,9614% статутного капіталу АТ “АЛЬФА-БАНК”, який набув істотну участь без отримання погодження Національного банку та з порушенням вимог банківського законодавства України та нормативно-правових актів Національного банку.

Національний банк погоджує набуття істотної участі в банках в порядку, визначеному статтями 34 та 34-1 Закону України "Про банки і банківську діяльність" та Положенням про ліцензування банків, затвердженим постановою Правління Національного банку України від 22 грудня 2018 року № 149 (зі змінами).

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу

    Популярні

    Новини по темі

    Ще плюс 480: Генштаб оновив дані про знищених окупантів

     • 244964 переглядiв

    В "Дії" можна буде взяти кредит на житло: як подати заявку

     • 434219 переглядiв

    Експерт розповів, у чому краще зберігати заощадження

     • 354783 переглядiв

    Маск закрив угоду з покупки Twitter і очолив компанію - FT

     • 252654 переглядiв