netaniahu-vyznav-vypadkovu-ataku-vnaslidok-yakoi-zahynulo-7-spivrobitnykiv-humanitarnoi-orhanizatsii

Нетаньягу визнав "випадкову атаку", внаслідок якої загинуло 7 співробітників гуманітарної організації

 • 27839 переглядiв

Прем'єр-міністр Ізраїлю Бін'ямін Нетаньягу визнав відповідальність за випадковий авіаудар, в результаті якого загинули сім співробітників благодійної організації "World Central Kitchen" в Газі.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Нетаньягу визнав відповідальність за авіаудар, у результаті якого загинули сім людей, які працювали в благодійній організації "World Central Kitchen" (WCK) у Газі.

Про це передає УНН, із посиланням на Tagesschau та Haaretz.

Деталі

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив у вівторок, що ізраїльський авіаудар, в результаті якого загинули семеро людей, що працювали на благодійну організацію "World Central Kitchen" (WCK) в Газі, був ненавмисним і "трагічним".

Ізраїльські військові висловили "щирий жаль" у зв'язку з інцидентом, який викликав широкий осуд. У ЦАХАЛ оголосили про початок розслідування за участю незалежної та професійної комісії експертів.

Це допоможе нам знизити ризик повторення подібного інциденту

- сказав речник армії Даніель Хагарі.

Він також сказав, що розмовляв із головою WCK Хосе Андресом і висловив "найглибші співчуття Армії оборони Ізраїлю родинам і всій родині WCK".

Ізраїльська газета "Haaretz" повідомила, що збройні сили атакували конвой допомоги в понеділок увечері через підозру, що в ньому їхав терорист.

Підрозділ, відповідальний за безпеку дороги, якою їхала колона, раніше виявив озброєного чоловіка на вантажівці. Вантажівка, яка супроводжувала автомобілі WCK, в'їхала на територію складу. Через кілька хвилин три автомобілі гуманітарної організації знову виїхали зі складу - але вже без вантажівки, в якій, начебто перебував озброєний чоловік.

путін пригрозив терактами і пообіцяв "дістатися" до замовників інциденту в "Крокусі"02.04.24, 16:38

Ізраїльський безпілотник випустив по колоні одну за одною три ракети. Вантажівка була атакована першою, згодом також зазнала атаки одна з двох інших машин. Ті, хто вижив, віднесли поранених до третьої машини, яка також зазнала нападу.

У Білому домі занепокоєні через закриття в Ізраїлі Al Jazeera02.04.24, 04:02

"World Central Kitchen" підтвердила рух колони з двох броньованих автомобілів з логотипом гуманітарної організації і одного неброньованого автомобіля.

В організації заявили про загибель сімох своїх співробітників.

Це не лише атака на WCK, це атака на гуманітарні організації, які з’являються в найжахливіших ситуаціях, коли їжа використовується як зброя війни. Це непростимо

- сказала Ерін Гор, виконавчий директор World Central Kitchen.

Нагадаємо

Прем'єр-міністр Ізраїлю Нетаньягу відхилив прохання президента США Байдена скасувати заплановану наземну атаку на Рафах в Газі, посилаючись на необхідність знищення бойовиків ХАМАС, які там переховуються.

Нетаньягу прооперують під загальним наркозом, пост прем'єра Ізраїлю тимчасово займе міністр юстиції31.03.24, 18:36

Ігор Тележніков

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі