netanyagu-izrayil-bude-nesti-zagalnu-vidpovidalnist-za-bezpeku-v-gazi-protyagom-neviznachenogo-periodu-pislya-viyni

Нетаньягу: Ізраїль буде нести "загальну відповідальність за безпеку" в Газі протягом "невизначеного періоду" після війни

 • 69966 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Ізраїль буде нести «загальну відповідальність за безпеку» в секторі Газа «на невизначений період» після закінчення війни проти ХАМАС. Про це заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу, передає The Times of Israel, пише УНН.

Цитата

«Я думаю, що Ізраїль протягом невизначеного періоду буде нести загальну відповідальність за безпеку, тому що ми бачили, що відбувається, коли ми її не маємо. Коли ми не несемо такої відповідальності за безпеку, ми маємо вибух терору ХАМАС такого масштабу, який ми навіть уявити не могли», — сказав Нетаньягу в інтерв'ю каналу ABC News.

Деталі

Останніми тижнями цю позицію висловлювали ізраїльські офіційні особи на умовах анонімності, але тепер Нетаньягу сам її озвучив.

Як зазначає видання, незрозуміло, що Нетаньягу має на увазі щодо ступеня відповідальності за безпеку, але ізраїльські офіційні особи наполягають на тому, що вони не бажають окупувати Газу після війни.

Адміністрація Байдена, як вказано, також висловила свою позицію проти цього сценарію, водночас попереджаючи Ізраїль, що він, швидше за все, опиниться загрузлим у Газі, якщо не почне розробляти план щодо того, хто керуватиме анклавом, якщо йому вдасться усунути ХАМАС від влади.

Прем'єр-міністр країни також заявив, що Ізраїль не допустить загального припинення вогню, доки ХАМАС не звільнить усіх заручників. Водночас він припустив можливість коротких пауз.

«Щодо тактичних невеликих пауз, година тут, година там. У нас вони були й раніше, я думаю, ми перевірятимемо обставини, щоб дозволити постачання товарів, гуманітарних вантажів, або вихід заручників. Але я не думаю, що буде загальне припинення вогню», — пояснив він.

Нетаньягу також наголосив на ролі Ірану та "Хезболли" в конфлікті, застерігши їх від більшого втручання.

«Я думаю, вони зрозуміли, що якщо вони значним чином вступлять у війну, відповідь буде дуже, дуже сильною, і я сподіваюся, що вони не зроблять такої помилки», — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден і його помічники припускають, що Нетаньягу може не втриматися на посаді - Politico

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Із небезпечних громад Куп'янщини евакуювали вже 190 дітей - ОВА

     • 55299 переглядiв

    Ворог з артилерії та мінометів обстріляв Харківщину - ОВА

     • 51694 переглядiв