niiakykh-nastupalnykh-uhrupuvan-na-sumskomu-napriamku-protyvnyk-ne-stvoriuie-pavliuk

Ніяких наступальних угрупувань на Сумському напрямку противник не створює - Павлюк

 • 24584 переглядiв

росія не створює наступальних угруповань для нападу на Сумську область з півночі, але завдає ударів по цивільному населенню, щоб посіяти максимальну паніку і терор серед місцевого населення.

росія не створює наступальних угрупувань, щоб в майбутньому наступати на Сумщину з півночі. Наразі росіяни завдають ударів по цивільному населенню, щоб максимально налякати людей, максимально зробити паніку серед місцевого населення. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олександр Павлюк в ефірі телемарафону у п'ятницю, пише УНН.

Деталі

росія продовжує терор місцевого населення. Це чітко показують дії на Сумщині, де врази збільшились артилерійські удари, удари авіації. Ніяких наступальних угрупувань на цьому напрямку противник не створює, але удари наносяться тільки по цивільному населенню, щоб максимально налякати людей, максимально зробити паніку серед місцевого населення. Звичайний терор. По іншому вони не вміють

 - сказав Павлюк.

Він зазначив, що, на жаль, наразі Україна не має переваги в повітрі, але як тільки вона з’явиться, Україна зробить все, щоб російська авіація не змогла підлетіти до кордонів.

Доповнення

В Центрі протидії дезінформації зазначають, що інформація про готовність росіян наступати на Сумщину з Півночі, яку озвучують деякі експерти в ефірах окремих українських телеканалів, не відповідає дійсності.

У рф наразі немає ресурсів для наступальних дій на цьому напрямку, а подібна інформація експертів, що не мають доступу до жодної розвідувальної інформації, повністю збігає з російськими наративами "пропаганди страху", які вони поширюють в наш інформаційний простір на фоні посилення обстрілів Сумської області. Така неперевірена інформація в ефірах наших телеканалів лише допомагає росіянам поширювати паніку

- заявили в ЦПД.

Нагадаємо

Є інформація, що росія створює угруповання у понад 100 тисяч осіб, і хоч не обов'язково для наступу, але вірогідність є, що на початок літа вони можуть мати певні сили для проведення наступальних операцій на одному з напрямків.

Популярні

Новини по темі

Дрон рф влучив у мікроавтобус на Чернігівщині, є постраждалі

 • 22020 переглядiв

На Сумщині після атаки рф всім повернули світло - ОВА

 • 21489 переглядiв