obduryly-desiatky-liudei-feikovym-zborom-koshtiv-na-avto-dlia-zsu-na-sumshchyni-sudytymut-hrupu-areshtantiv

Обдурили десятки людей фейковим збором коштів на авто для ЗСУ: на Сумщині судитимуть групу арештантів

 • 25204 переглядiв

У Сумській області судитимуть групу ув'язнених, які ошукали 22 осіб, у тому числі військовослужбовців Збройних Сил України, на суму понад 265 000 гривень, продаючи неіснуючі автомобілі через підроблені інтернет-оголошення.

У Сумській області судитимуть шахраїв з СІЗО, які ошукали людей на понад 265 тисяч гривень, - фігуранти "продавали" автівки для ЗСУ, переконували внести від 2 до 10 тисяч гривень; отримавши гроші зловмисники переставали виходити на зв’язок. Про це передає УНН із посиланням на пресслужбу Нацполіції.

Деталі

Групу шахраїв, які перебуваючи в СІЗО продавали автівки для ЗСУ, судитимуть у Сумській області. Слідчі встановили, що аферисти ввели в оману 22 людини, серед яких військовослужбовці ЗСУ, на понад 265 тисяч гривень. За даними слідчих, схема виглядала схема наступним чином:

Зловмисники розміщували оголошення про продаж нерозмитнених автомобілів на популярних онлайн-платформах. Покупців переконували внести на підконтрольні рахунки передплату у розмірі від 2 до 10 тисяч гривень. Отримавши гроші, фігуранти переставали виходити на зв’язок.

Встановлено, що шахрайську схему організували четверо осіб, які раніше були засуджені до позбавлення волі за вчинення тяжких злочинів. Ці особи наразі відбувають покарання в одній з установ обласного центру.

Зловмисники створили організовану групу та розподілили між собою обов’язки. У подальшому вони залучили до протиправної діяльності ще пʼятьох спільників з волі. – повідомляє поліція.

Нагадаємо

Шахраї створюють фейкові боти у месенджерах від нібито оператора зв'язку "Київстар" та поширюють фішингові посилання під приводом компенсації. 

На Львівщині затримано групу осіб, які вводили в оману бажаючих нелегально перетнути кордон, - зокрема пообіцяли двом особам допомогу у перетині кордону за $15,000, нібито через систему "Шлях". 

Популярні

Новини по темі

Кількість жертв атаки рф на Одещину зросла до 5

 • 25307 переглядiв