ochilnytsia-minfinu-ssha-zaiavyla-shcho-pozytsiia-konhresu-shchodo-finansuvannia-ukrainy-prynese-peremohu-putinu

Очільниця Мінфіну США заявила, що позиція Конгресу щодо фінансування України принесе перемогу путіну

 • 24647 переглядiв

Міністр фінансів США Джанет Єллен звернеться до Конгресу із закликом підтримати Україну, заявивши, що якщо цього не зробити, то путін отримає перемогу.

Міністерка фінансів США Джанет Єллен планує звернутися до Конгресу із закликом підтримувати Україну, бездіяльність може принести перемогу путіну. Про це повідомляє Fox News, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що Джанет Єллен повторить зауваження президента України Володимира Зеленського про те, що підтримка є "не благодійністю", а "інвестицією" в національну безпеку Сполучених Штатів та їхніх союзників.

Бездіяльність принесе перемогу путіну і матиме немислимі наслідки не тільки для України, а й для нашої колективної безпеки,

сказала міністерка фінансів США.

Єллен також планує зустрітися з виконавчими віцепрезидентами Європейської комісії Маргрет Вестагер і Валдісом Домбровскісом в Міністерстві фінансів, 1 лютого, щоб обговорити важливість колективної підтримки України.

Ми не можемо допустити, щоб в України закінчилися гроші до того, як у неї закінчаться боєприпаси,

заявила Єллен.

Очікується, що Єллен також подякує Європейському союзу за його сильне партнерство і розповість про більш ніж 54 мільярди доларів, виділених на пряму бюджетну підтримку України з 2022 року.

Нагадаємо

За словами Блінкена, схвалення Конгресом додаткового фінансування для України є життєво важливим для забезпечення успіху України і поразки росії. Без цього досягнення України і те, що США допомогли їй досягти, опиняться під загрозою.

У США планують рішення, що дасть змогу забезпечити допомогу Україні зброєю31.01.24, 12:09

Популярні

Новини по темі