odnymy-slovamy-putina-ne-zupynyty-holova-dyplomatii-yes-zaklykav-pryskoryty-viiskovu-dopomohu-ukraini-vkliuchno-z-ppo

"Одними словами путіна не зупинити": голова дипломатії ЄС закликав прискорити військову допомогу Україні, включно з ППО

 • 27226 переглядiв

ЄС повинен надати більше військової допомоги, включаючи системи протиповітряної оборони та ракети класу "земля-повітря", щоб допомогти Україні захиститися від варварських атак росії на її населення та інфраструктуру.

Європейський Союз повинен надати більше військової допомоги, включаючи системи протиповітряної оборони та ракети класу "земля-повітря", щоб допомогти Україні захиститися від варварських атак росії на її населення та інфраструктуру. Про це заявив 11 квітня голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель, вказавши, що очікує "сміливих рішень" на спільній зустрічі міністрів закордонних справ і оборони країн блоку 22 квітня, пише УНН.

Деталі

Верховний представник ЄС вказав, що у ніч на 11 квітня "росія знову вразила Україну варварськими атаками на її населення та критичну інфраструктуру". 

Одними словами путіна не зупинити. Ми повинні надати більше військової підтримки. Сьогодні (11 квітня - ред.) я написав міністрам закордонних справ і оборони ЄС напередодні Ради ЄС із закордонних справ 22 квітня. Ми повинні прискорити і розширити військову підтримку України. Ми повинні надати Україні системи протиповітряної оборони для перехоплення російських ракет, захисту міст і критичної інфраструктури. Україні потрібні ракетні батареї "земля-повітря"

- зазначив Боррель у X.

Голова дипломатії ЄС наголосив, що "пожертви матимуть значення між життям і смертю".

"Ми багато робимо. 31 мільярд євро на військову допомогу Україні, і ми підтримуємо нашу оборонну промисловість для збільшення виробництва ракет і боєприпасів у Європі. Ми зробимо більше. Ми повинні посилити українську оборонну промисловість. Фонд допомоги Україні сприятиме закупівлі, виготовленню та доставці боєприпасів", - вказав при цьому Боррель.

Також він зазначив, що запропонував уряду України стати співорганізатором Українського форуму оборонної промисловості в травні.

Я очікую сміливих рішень на спільній зустрічі міністрів закордонних справ і оборони ЄС 22 квітня з Дмитром Кулебою та Рустемом Умєровим. ЄС підтримає Україну, чим потрібно

- наголосив Боррель.

У Білому домі відреагували на масовану атаку рф на енергетику України: закликали Конгрес ухвалити допомогу для надання більшої кількості ППО12.04.24, 09:02

Популярні

Новини по темі

США схвалили передачу Україні 22 норвезьких F-16

 • 28738 переглядiв

Курс валют на 12 квітня: долар зріс на 14 копійок

 • 25923 переглядiв