partnery-pohodzhuiutsia-shcho-vidnovliuvaty-ukrainu-budut-vsi-zelenskyi

Партнери погоджуються, що відновлювати Україну будуть всі – Зеленський

 • 48407 переглядiв

Президент Зеленський заявив, що всі міжнародні партнери України згодні брати участь у відновленні України після війни, вартість якого оцінюється приблизно в 700 мільярдів доларів, хоча остаточна сума не може бути визначена до закінчення війни.

Впринципі всі українські міжнародні партнери погоджуються, що відновлювати Україну після війни будуть всі. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час зустрічі зі студентами чернівецьких університетів, передає кореспондент УНН.

"Що стосується України, передусім це великий план відновлення. У нас сучасна війна, вона інша. Тому у нас буде не план Маршалла, але буде свій план. Тим не менш головні засади вони напевно дуже близькі. В будь-якому випадку це відновлення. Нова енергетика, нові технології і нова економіка, й нові виклики щодо безпеки. В будь-якому випадку всі деталі, які ми бачимо вони обговорюються з нашими партнерами, передусім з країнами ЄС, тому що один зі захистів – це те, що Україна буде членом ЄС. У нас один спільний ринок, однакові цінності...", - розповів Зеленський.

За його словами, план щодо відновлення України після війни є.

"Тому план є, там великі гроші, якщо говорити про гроші на відновлення України. Розрахунки різні, але поки що це близько 700 млрд доларів, але ми не знаємо реальних сум, тому що ми не закінчили війну. В принципі всі партнери погоджуються, що відновлювати Україну будуть всі…Тобто такі суми готові партнери будуть виділяти Україні", - заявив Зеленський.

Доповнення

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг очікує, що до наступного саміту Альянсу, який відбудеться в липні, союзники по блоку погодять створення нового багаторічного фонду підтримки України.

Популярні

У Харкові пролунало близько десяти вибухів

 • 90664 переглядiв

Буданов регулярно бере участь у операціях ГУР - Юсов

 • 69640 переглядiв

Платформа "Х" Ілона Маска скоро скасує публічні лайки

 • 110749 переглядiв

Новини по темі

В ОП розповіли, чи не погіршилися відносин України та США

 • 46327 переглядiв

Чехія знайшла понад мільйон артснарядів для України

 • 47051 переглядiв

Україна веде переговори з 10 країнами щодо безпекових угод

 • 31882 переглядiв

Культовий серіал "Мелроуз Плейс" збираються перезавантажити

 • 102864 переглядiв

Понад 50 ракет випустили по Ізраїлю з боку Лівану

 • 26414 переглядiв