patriot-ta-ta-inshi-systemy-ppo-zaraz-potribni-same-v-ukraini-zelenskyi

Patriot та інші системи ППО зараз потрібні саме в Україні – Зеленський

 • 100458 переглядiв

Зеленський наголосив на нагальній потребі в отриманні від партнерів "Патріотів" та інших систем протиповітряної оборони для захисту українських міст і громад від російського ракетного терору.

Системи Патріот та інші системи ППО, які є у партнерів, зараз потрібні саме в Україні, для наших міст і громад. З усіма партнерами Україна незмінно говорить про те, щоб посилити здатність захистити себе. Про це сказав президент Зеленський у вечірньому зверненні 21 березня, передає УНН.

Деталі

Потрібно більше санкцій. Потрібно більше відповідальності за схеми обходу санкцій. Вдячний усім державам та лідерам, які це роблять. Але тиску на Росію потрібно значно більше. Тільки сьогодні й тільки в ракетах, застосованих проти Києва, було щонайменше півтори тисячі компонентів, які завезли державу-терориста з нормальною державою. Це остаточно, і у світі є відповідні важелі

наголосив президент.

Він повідомив, що провів сьогодні декілька нарад із військовими, з керівниками розвідок. Говорили зокрема про посилення захисту від російського терору та активні дії проти окупанта.

Зеленський взяв участь у засіданні Європейської ради, це вже традиційний формат взаємодії з Євросоюзом. Говорили про оборонну підтримку, і про економічні питання, зокрема про продовження вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом, а також про реальний початок перемовин про вступ до нашої держави.

Також сьогодні Зеленський поговорив з прем'єр-міністром Греції Міцотакісом. Говорили з ним і про посилення ППО та реалізацію безпекових домовленостей, які були досягнуті під час візиту в Україну, зокрема — в Одесу. Говорили й про підготовку двосторонньої безпекової угоди.

В Україні з візитом сьогодні був голова Військового комітету НАТО адмірал Бауер.

Почав я цей день у Київській області – у Мощуні та Гостомелі. вже зараз йдуть другі річниці звільнення міст і сіл Київщини від російських убівців. Ми маємо пам'ятати та завжди говорити про те, що Україна та українцям успішні, маємо завжди бути вдячними тим, хто у визначальний час не розгубився, хто бореться, працює, хто дає Україні результативний результат. Все залежить від нашої власної сили – Україна може досягти того, чого потребує. Україна це довела. І обов'язково, обов'язково переможе

підсумував Зеленський.

Зеленський про удар рф по Києву: у ракетах було щонайменше півтори тисячі компонентів, які завезли державі-терористу з нормальних держав21.03.24, 22:12

Популярні

Новини по темі