pekin-subsiduye-fizichni-knizhkovi-magazini-u-tsifrovu-epokhu

Пекін субсидує фізичні книжкові магазини у цифрову епоху

 • 40720 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Муніципальний уряд Пекіна має намір виділяти 50 млн юанів (7,46 млн доларів США) щорічно в якості субсидій для збереження фізичних книгарень в місті. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Сіньхуа". 

Як повідомила у вівторок прес-канцелярія столичної адміністрації, з 2018 року частина коштів зі річного бюджету буде направлятися на підтримку 150 фізичних книгарень.

Згідно з планом субсидій, до 2020 року в кожному з 16 великих районів Пекіна має бути по одній великій книгарні. Загальна кількість книжкових магазинів, розташованих на торгових вулицях, у густонаселених частинах міста, а також біля туристичних об'єктів до цього часу має досягти 200.

З метою підвищення якості культурних послуг пекінська влада заохочує книгарні працювати цілодобово, а також поєднувати продаж книг з організацією культурних заходів, таких як книжкові клуби та лекції, у співробітництві з громадськими бібліотеками.

Агентстсво зазначає, що традиційні книжкові магазини втрачають актуальність у міру розвитку електронних книг і онлайн-торгівлі. Більшості з них важко конкурувати з онлайн-магазинами, що пропонують великі знижки, і дешевими електронними книгами, які стають все більш широко доступними.

За повідомленням прес-канцелярії, поряд зі субсидіями, уряд також планує перепрофілювати фізичні книгарні на держзакупівлі і проведення культурно-мистецьких заходів, спонсорованих урядом.

Нагадаємо, міжнародний фестиваль “Книжковий Арсенал”, Goethe-Institut в Україні та культурно-видавничий проект “Читомо” за підтримки Франкфуртського книжкового ярмарку, фонду Buchkunst та Wacom Україна визначили переможців конкурсу на найкращий книжковий дизайн 2018 року.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Радник Макрона скоїв напад на людину

     • 9725 переглядiв

    Екс-тренер збірної України очолив МБК "Миколаїв"

     • 35106 переглядiв

    У Туреччині припинив дію режим надзвичайного стану

     • 7993 переглядiв

    Львів'янка стала чемпіонкою світу з акватлону

     • 8194 переглядiв