pentagon-zayavlyaye-scho-ssha-mayut-chotiri-tsili-na-blizkomu-skhodi

Пентагон заявляє, що США мають чотири цілі на Близькому Сході

 • 78070 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. Міністерство оборони США має чотири основні напрямки діяльності на Близькому Сході. Про це заявив прес-секретар Пентагону бригадний генерал ВПС США Пет Райдер, повідомляє УНН.

Деталі

Серед пріоритетних завдань у регіоні він назвав:

  • захист американських сил і громадян,
  • потік критично важливої допомоги у сфері безпеки до Ізраїлю, який захищається від подальших терористичних атак з боку ХАМАС,
  • координацію з ізраїльтянами з метою сприяння звільненню заручників, утримуваних ХАМАС, у тому числі американських громадян,
  • посилення військової присутності в усьому регіоні для стримування будь-яких державних чи недержавних гравців від ескалації кризи за межами Гази.

За його словами, посилення сил включає розгортання авіаносних ударних груп "Джеральд Р. Форд" і "Двайт Д. Ейзенхауер", які наразі знаходяться в зоні Центрального командування США, а також підводного човна класу "Огайо".

Він вказав, що пов'язані з Іраном угруповання нещодавно атакували американські сили на авіабазі Аль-Асад в Іраку і в Ат-Танфі в Сирії. За його словами, ці атаки, здійснені за допомогою безпілотників і ракет, призвели до поранення кількох десятків осіб, у тому числі легких поранень і черепно-мозкових травм. За його словами, деякі з поранених не одразу повідомили про свій стан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атомний підводний човен США прибув на Близький Схід

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Пентагон заявляє, що США мають чотири цілі на Близькому Сході

     • 78070 переглядiв

    У Києві збили прикордонницю на блокпосту

     • 102761 переглядiв