pidpysaty-memorandum-ne-vdalosia-ale-dialoh-tryvaie-vysotskyi-pro-ukrainsko-polski-peremovyny-shchodo-rozblokuvannia-kordonu

Підписати меморандум не вдалося, але діалог триває – Висоцький про українсько-польські перемовини щодо розблокування кордону

 • 21029 переглядiв

Незважаючи на тривалі переговори між українськими та польськими фермерами, меморандум поки що не вдалося підписати. Діалог продовжується. Очікується досягнення домовленостей, які вплинуть на розблокування прикордонних пунктів пропуску.

Польські фермери продовжують блокування пункту пропуску "Угринів-Долгобичув" на кордоні з Україною, але разом з тим, тривають переговори з українськими аграріями.  Заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький підтвердив, що з польської сторони є зацікавленість у досягненні домовленостей, які можуть бути знайдені вже у квітні, передає УНН.

Поки що не вдалося конкретно підписати і зафіксувати меморандум. Але що важливо, те що польська сторона має готовність.

 – зазначив Висоцький.

За словами посадовця представники аграріїв та фермерів обох сторін вперше поговорили прямо поза площиною урядових відомств, - домовились досягти взаємодії по експорту. Втім ще потрібен час на узгодження усіх питань.

Важливо, що вони вперше поговорили прямо. Домовились досягнути вже конкретних показників щодо взаємодії по експорту. Не вистачило часу. Цього тижня продовжимо обговорення з двох напрямків. До середини квітня, по оптимістичному сценарію, планується завершити по всіх напрямках. 

– розповів Тарас Висоцький.

Коливання щодо зняття та повернення блокади, за словами Висоцького, планується вирішити у середньо- та довгостроковій перспективі.

Нагадаємо

Станом на 4 квітня у Польщі фермери продовжують блокувати рух вантажівок у трьох пунктах пропуску на кордоні з Україною -  "Угринів-Долгобичув", "Ягодин-Дорогуськ" та "Рава-Руська-Хребенне". Там на перетин кордону в бік України очікують близько 400 вантажівок. 

Протести бельгійських аграріїв призвели до жорстоких сутичок: поліція застосовувала водомети, фермери кидалися гноєм27.03.24, 13:23

Ігор Тележніков

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    На Дніпропетровщині збили ворожий БПЛА

     • 20899 переглядiв