politico-ssha-rozghliadaiut-perevedennia-formatu-ramshtain-pid-kontrol-nato

Politico: США розглядають переведення формату "Рамштайн" під контроль НАТО

 • 31522 переглядiв

Сполучені Штати обговорюють із союзниками можливість передачі координації оборонної контактної групи з питань України, яка постачає зброю Києву, під контроль НАТО в разі перемоги Дональда Трампа на наступних президентських виборах.

США обговорюють із союзниками можливість передачі НАТО координації контактної групи з питань оборони України на випадок перемоги Дональда Трампа на президентських виборах. Про це повідомляє Politico, передає УНН.

Деталі

За інформацією видання, США та інші західні країни розглядають можливість передачі НАТО очолюваної США багатонаціональної групи, яка координує постачання зброї в Україну. Politico називає це однією з кількох нових пропозицій, які можуть допомогти зберегти потік зброї для Києва на випадок другого президентства у Сполучених Штатах Дональда Трампа.

Очікується, що 3-4 квітня під час зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО в Брюсселі її учасники обговорять низку варіантів, у тому числі поступовий перехід організації, відомої під назвою "Рамштайн", під контроль Альянсу.

За словами одного з обізнаних чиновників, передачу повноважень можуть офіційно завершити на саміті лідерів країн НАТО у Вашингтоні в липні.

Водночас представник міноборони США Чарлі Дітц відмовився підтвердити інформацію Politico та заявив, що Пентагон не має нових повідомлень щодо формату або структури "Рамштайну".

Ми постійно обговорюємо, як можемо забезпечити постійну підтримку України та як організувати її найкращим чином

сказав Дітц.

У Politico наголосили, що передача координації Контактної групи в руки НАТО стала б значним кроком у напрямку зміцнення підтримки України в осяжному майбутньому "на тлі страху Європи повернення Трампа до Білого дому".

Контекст

Контактна група "Рамштайн" була створена навесні 2022 року, невдовзі після повномасштабного вторгнення РФ в Україну головою Пентагону Ллойдом Остіном і тодішнім головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі для координації підтримки оборони України.

Блінкен сподівається, що саміт НАТО зосередиться на "дорожній карті" вступу України до Альянсу02.04.24, 20:57

Популярні

Завтра в Україні "світло" вимикатимуть з 20:00 до 22:00

 • 22497 переглядiв

Новини по темі

В Superhumans Center відтепер відновлюватимуть слух захисникам

 • 31071 переглядiв

В Україні працюють майже 13 тисяч Пунктів Незламності

 • 26445 переглядiв

Forbes офіційно оголосив Тейлор Свіфт доларовою мільярдеркою

 • 50691 переглядiв

Північна Корея повідомила про запуск гіперзвукової ракети

 • 47055 переглядiв

Україна готує глобальний саміт миру лідерів держав

 • 46839 переглядiв