polscha-peredislokuvala-svoyi-sistemi-patriot-do-varshavi

Польща передислокувала свої системи Patriot до Варшави

 • 1117721 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Польща перемістила свої зенітно-ракетні комплекси Patriot на військовий аеродром у західній частині Варшави, де вони поки що залишаться, повідомив у неділю міністр оборони Маріуш Блащак, інформує УНН.

Деталі

Блащак написав у Twitter, що крім Patriot, які в середині січня перекинула у країну Німеччина, польські військові мають власні батареї системи ППО, побудованої в США.

Міністр написав, що передислокація ракет у Бемово з їхнього нинішнього розташування у Сохачеві, на захід від Варшави, є важливим елементом підготовки третьої столичної зенітно-ракетної бригади.

Згідно з проурядовим сайтом новин TVP.info, Польща має два власні батальйони Patriot і додатково захищена підрозділами Patriot своїх союзників по НАТО.

Polskie wyrzutnie Patriot przemieszczają się z Sochaczewa na lotnisko na warszawskim Bemowie, gdzie zostaną rozstawione. To ważny element szkolenia żołnierzy z 3. Warszawskiej Brygady Rakietowej Obrony Powietrznej. pic.twitter.com/J6DcQMLZrY

— Mariusz Błaszczak (@mblaszczak) February 5, 2023

Додамо

Декілька країн НАТО мають ракети Patriot, а Німеччина та США готуються поставити Україні батареї для захисту міст та інфраструктури від частих ракетних ударів росії.

У вівторок група з 70 українських військових прибула до Німеччини для навчання роботі із системою, яку Берлін надасть Києву.

У грудні Вашингтон також пообіцяв направити в Україну Patriot в рамках свого останнього пакету військової допомоги на суму 1,85 мільярда доларів.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Польща передислокувала свої системи Patriot до Варшави

     • 1117721 переглядiв

    Варшава підтвердила, що Байден "точно" відвідає Польщу

     • 820448 переглядiв