polscha-vidvorila-nizku-gromadyan-ukrayini-za-te-scho-voni-perepravlyali-do-yevropi-nelegaliv-zmi

Польща видворила низку громадян України за те, що вони переправляли до Європи нелегалів - ЗМІ

 • 422956 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Польща екстрадувала громадян України, які переправляли нелегальних мігрантів до Європи. Про це пише «Rzeczpospolita» із посиланням на польську прикордонну службу, повідомляє УНН. Про екстрадицію чоловіків, які незаконно виїхали з України, наразі не йдеться.

Деталі

Зазначається, що відправили українців назад на підставі угоди між Польщею й Україною.

Однак, у видані відмічають, що 80 тисяч українських чоловіків призовного віку в'їхали до Польщі після 24 лютого 2022 року та зникли. Скільки з них насправді відповідали умовам для ухилення від служби - невідомо.

Видання зазначає, що Польща та інші європейські держави можуть бути завалені українськими запитами про екстрадицію чоловіків, які незаконно виїхали.

"Для того, щоб повернути таких людей в країну, Україна повинна видати міжнародний обвинувальний акт проти кожного з них. Якщо ми зупиняємо такого іноземця, наприклад, під час звичайної перевірки на дорозі, наша система KSIP (Інформаційна система Національної поліції – ред.) покаже, що він є особою, яку розшукує прокуратура з України, тому що там є дані Інтерполу. Ми затримуємо таку особу і повідомляємо прокуратуру. Польський суд вирішує, чи буде вона екстрадована", - розповів речник Головної комендатури поліції.

Доповнення

Раніше низка українських та російських ЗМІ почали писати, що Польща почала екстрадувати в Україну чоловіків, які незаконно виїхали з країни.

Додамо

Раніше народний депутат Давид Арахамія заявив, що українців, які виїхали за кордон за підробленими довідками про непридатність до служби, можуть екстрадувати додому.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    НАЗК відкрило доступ до реєстру корупціонерів

     • 607541 переглядiв

    У Чернігові з вікна багатоповерхівки випала дитина

     • 513495 переглядiв

    Приватизація: за рік держава залучила майже 4 млрд гривень

     • 454642 переглядiв