polska-vlada-domovylas-z-fermeramy-pro-zaboronu-tranzytu-z-ukrainy-chastyny-ahroproduktsii-zmi

Польська влада домовилась з фермерами про заборону транзиту з України частини агропродукції - ЗМІ

 • 112481 переглядiв

Польща погоджується тимчасово заборонити транзит певної сільськогосподарської продукції з України з 1 квітня та надати субсидії фермерам після протестів.

Міністерство сільського господарства Польщі підписало з протестуючими фермерами угоду  про субсидії на тонну зерна і тимчасове закриття кордону з Україною для транзиту деяких сільськогосподарських продуктів з 1 квітня цього року. Про це повідомляє "Польське радіо", яке ознайомилось із документом, передає УНН

Як повідомляється, угоду підписали представники фермерів-протестувальників, а також міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський   та державний секретар міністерства Міхал Колодзейчак. 

Угода передбачає збереження чинного ембарго на постачання сільськогосподарської продукції з України, що діє з середини вересня минулого року. Заборона поширюється, зокрема, на пшеницю, кукурудзу, пшеничне борошно, ріпак і соняшник.

Крім того, міністр сільського господарства має звернутися до Ради міністрів із проханням призупинити транзит цих продуктів через польську територію з 1 квітня цього року.

Обидві сторони в підписаному документі також вважають за необхідне розробити детальні правила торгівлі агропродовольчими товарами між Польщею та Україною, але водночас підкреслюють, що складна ситуація в сільському господарстві є результатом агресії росії проти Києва.

Доповнення 

Як писало Politico, Франція приєдналася до Польщі у закликах до подальших обмежень на імпорт української сільськогосподарської продукції, погрожуючи зірвати переговори про продовження вільної торгівлі Києва з ЄС ще на рік. 

Тетяна Краєвська

Економіка

    Популярні

    Новини по темі