pomiluvaniy-eks-prezident-peru-vidpravivsya-z-likarni-dodomu

Помилуваний екс-президент Перу відправився з лікарні додому

 • 9946 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Колишній президент Перу Альберто Фухіморі, засуджений на 25 років за злочини проти людяності і корупцію, відправився в четвер з лікарні додому після того, як чинний глава держави Педро Кучинський прийняв в грудні минулого року рішення про його помилування. Про це повідомляє УНН з посиланням на газету Comercio.

За її даними, екс-президент покинув медичний заклад, куди він був доставлений з ув'язнення 23 грудня через погіршення здоров'я, в інвалідному кріслі в супроводі свого сина депутата Кенхі Фухіморі.

У квітні 2009 року Фухіморі, який очолював Перу в 1990-2000 роках, був засуджений до 25 років позбавлення волі. Зокрема, суд визнав доведеною причетність політика до вбивств 15 осіб в окрузі Барріос-Альтос в листопаді 1991 року, а також до викрадення і вбивства дев'яти студентів і викладача Університету Ла-Кантута (Ліма) в липні 1992 року. Екс-президент також був засуджений за низкою справ, пов'язаних з корупцією і розтратою державних коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ: ув’язнений екс-президент Перу госпіталізований

Нагадуємо, у деяких містах Перу сталися сутички між протестувальниками проти помилування колишнього президента країни Альберто Фухіморі та правоохоронцями.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Офіційний курс гривні встановлено на рівні 28 грн/дол

     • 9150 переглядiв

    Сьогодні в Україні очікується хмарна погода

     • 14645 переглядiв

    На сьогодні встановлено ціну на банківські метали

     • 15908 переглядiв