posadovtsia-kyivskoi-mytnytsi-zatrymaly-na-khabari

Посадовця київської митниці затримали на хабарі

 • 18096 переглядiв

Співробітника київської митниці та митного брокера затримали за отримання хабара від імпортера кави за сприяння в розмитненні товарів з Колумбії та Бразилії.

Правоохоронці затримали на хабарі посадовця київської митниці, який систематично брав гроші з імпортера кави за вирішення проблем під час розмитнення товарів з Колумбії та Бразилії. Про це УНН повідомляє із посиланням на Нацполіцію

Деталі

Як повідомляється, посадовець у змові з митним брокером організував схему по систематичному стягненню неправомірною вигоди з імпортера кави за вирішення та урегулювання перешкод під час розмитнення товарів з Колумбії та Бразилії.

Сам посадовець визначав кінцеву вартість товару, вирішував питання щодо розмитнення товару та надавав вказівки митному брокеру. Той за його вказівкою оформляв документи, безпосередньо спілкувався з підприємцями та отримував від них гроші.

Слідчі затримали зловмисників під час чергової передачі грошей на суму 108 000 гривень, більше 50% з якої становила неправомірна вигода.

Їм вже оголосили про підозру за одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Наразі  до суду скеровано й ухвалено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Фігурантам загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

100 тис. дол. за махінації у медсфері в прифронтовій зоні: на хабарі викрили двох депутатів Сумської облради26.03.24, 19:04

Тетяна Краєвська

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Посадовця київської митниці затримали на хабарі

     • 18096 переглядiв

    КМДА зупинила аукціон з надання в оренду Житнього ринку

     • 30709 переглядiв

    Авіаудар рф по Сумах: поранені троє людей

     • 22263 переглядiв