premyer-italiyi-zayavila-pro-povnu-pidtrimku-yevrointegratsiyi-ukrayini

Прем'єр Італії заявила про повну підтримку євроінтеграції України

 • 1242281 переглядiв

КИЇВ. 13 травня. УНН. Прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні на брифінгу після переговорів з президентом Володимиром Зеленським у Римі заявила, що її країна надасть Україні повну підтримку для вступу в Європейський Союз. Зокрема, Рим підтримає Київ у сфері реформ, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Ми визнаємо справедливі побажання України вступити в ЄС, ми підтримуємо це. В Україні зараз ведеться боротьба, щоб захистити європейські цінності. Це цінності усіх наших громадян. Ось чому ми вирішили зайняти активну позицію у підтримці статусу кандидата Україні для вступу в Європейський Союз. Продовжуватимемо надавати нашу повну підтримку, для того, щоб сприяти поступовій інтеграції України в ЄС", - заявила Мелоні.

Деталі

Вона зазначила, що Україні необхідно провести реформи для того, щоб стати повноправним членом Євросоюзу.

"І також в рамках реформ ми готові надавати допомогу. Хочемо також посилити партнерство України з НАТО, про це ми говоритимемо на саміті у Вільнюсі. Це буде основною темою зустрічі", - повідомила глава італійського уряду.

Мелоні наголосила, що те, що робить Україна сьогодні, вона робить також і для країн ЄС.

"Те, що українці роблять для всього Європейського Союзу вцілому, їх жертви, зроблені для того, щоб захищати нашу свободу і це потрібно розуміти... Важливо пам'ятати, що Україна є жертвою агресії, що Україна захищає свою цілісність і суверенність. Вона таким чином віддаляє війну від решти Європи", - підкреслила прем'єр.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський у Римі провів розмову з прем'єр-міністром Італії Джорджією Мелоні та оголосив про "важливі рішення" щодо оборони українського неба. Сторони також розглянули питання вступу країни до Євросоюзу, відбудову України після війни.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Маріупольському районі пролунала низка вибухів

     • 1438095 переглядiв

    Папа Римський у Ватикані зустрівся із Зеленським

     • 1065309 переглядiв