privlasnili-mayzhe-5-mln-grn-boyovikh-viplat-pro-pidozru-povidomili-komandiru-viyskovoyi-chastini-na-donechchini-ta-4-pidleglim

Привласнили майже 5 млн грн "бойових" виплат: про підозру повідомили командиру військової частини на Донеччині та 4 підлеглим

 • 676100 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Командиру однієї з військових частин Донецької області та чотирьом його підлеглим повідомили про підозру у розтраті та заволодінні чужим майном. Вони налагодили механізм фіктивної виплати "бойових" доплат військовим підрозділу, які не несли службу на передовій, привласнивши майже п'ять мільйонів гривень, пише УНН з посиланням на сайт ДБР.

Деталі

Працівники ДБР встановили, що фігуранти включили у списки для виплат 9 військовослужбовців частини, які перебували за межами Донецької області й фактично не брали безпосередню участь у бойових діях. При цьому, вони отримували усі передбачені законодавством виплати, інформує бюро. 

Зазначається, що ця схема діяла протягом семи місяців, і у період з березня по вересень 2022 року ці військові щомісячно безпідставно отримували на картковий рахунок по 100 тисяч гривень кожному.

Під час обшуків у підозрюваних правоохоронці вилучили документацію, на підставі якої здійснювались незаконні нарахування та виплати "бойових" доплат. Наразі приймається рішення про обрання зловмисникам запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Командир військової частини підозрюється у розтраті та заволодінні чужим майном, вчинених організованою групою шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів. Четверо його підлеглих, залучених у схемі - у розтраті та заволодінні чужим майном, вчинених організованою групою шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах. 

Їм загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо

Працівники Державного бюро розслідувань заочно повідомили про підозру ще сімом колишнім правоохоронцям з Пологівського району Запорізької області, які служать на росіян на тимчасово окупованих територіях.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський: тиждень на фронті був важким, але маємо успіхи

     • 532299 переглядiв