proty-volontera-tarana-yakoho-zatrymaly-za-vidmovu-prediavliaty-viiskovi-dokumenty-vidkryly-kryminalnu-spravu-ok-pivnich

Проти волонтера Тарана, якого затримали за відмову пред'являти військові документи, відкрили кримінальну справу - ОК "Захід"

 • 26616 переглядiв

Проти волонтера Кирила Тарана порушили кримінальну справу за ухилення від військової служби під час мобілізації після того, як він не з'явився на військово-лікарську комісію і не повідомив про поважні причини своєї відсутності.

Правоохоронці відкрили кримінальну справу проти волонтера Кирила Тарана, якого раніше затримали працівники ТЦК через те, що відмовився пред'явити військово-облікові документи.  Таран не зʼявився 20 березня за повісткою на проходження військово-лікарської комісії. Поважних причин для своєї неявки він не повідомив. Про це у четвер повідомили в ОК "Захід", передає УНН

Як зазначається,  17 березня Кирилу Тарану  у присутності адвокатів було вручено повістку для проходження військово-лікарської комісії 20 березня 2024 року. Однак у визначений законом термін він не з’явилася за повісткою та поважних причин для своєї неявки не назвав, додали в ОК "Захід". 

"Щодо військовозобов’язаного громадянина Кирила Тарана відкрито справу за 336 статтею Кримінального кодексу України "Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період"", - йдеться у повідомленні. 

Як зазначається, стаття передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Нагадаємо 

У  соцмережах з'явилося відео на якому у Львові п'ятеро чоловіків у військовій формі силою заштовхують цивільного у мікроавтобус. З’ясувалося, що представники військомату затримали львівського волонтера Кирила Тарана. 

Український Омбудсман Дмитро Лубінець, коментуючи затримання працівниками ТЦК у Львові місцевого волонтера Кирила Тарана, заявив, що так не має бути в демократичному суспільстві. 

Пізніше у Львівському ТЦК прокоментували затримання волонтера. Там заявили, що Кирило Таран відмовився пред'явити військово-облікові документи та проходити ВЛК. Також він спровокував представників ТЦК на конфлікт.

Тетяна Краєвська

Суспільство

Популярні

Новини по темі