prykordonnyky-pokazaly-robotu-novoho-pz-mashynnyi-zir

Прикордонники показали роботу нового ПЗ "Машинний зір"

 • 22326 переглядiв

Державна прикордонна служба продемонструвала нове програмне забезпечення "Машинний зір", здатне розпізнавати обличчя людей, автомобільні номери, виявляти озброєних осіб та відстежувати завантаженість пунктів пропуску.

Державна прикордонна служба показала роботу нового програмного забезпечення "Машинний зір". Воно здатне ідентифікувати обличчя людини та номерні знаки. Про це повідомляє пресслужба ДПСУ, пише УНН.

Серед завдань, з якими вже може впоратися нове програмне забезпечення, що нині тестується прикордонниками – ідентифікація людей за обличчям та автівок за номерним знаком, виявлення озброєних людей, відстежування завантаженості пунктів пропуску тощо,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

У відомстві зазначили, що поки що "Машинний зір" тестують спостерігачі на декількох прикордонних ділянках, та подальший розвиток цієї технології, ймовірно, дозволить її застосування й у бойовій роботі. Адже система постійно модернізується та впроваджуються нові інтелектуальні алгоритми.

Нагадаємо

Україна розробила комплекс дистанційного розмінування Ratel Deminer, здатний знаходити й знешкоджувати протипіхотні міни типу ПФМ-1, ПМН-4, ПМН-3 і ПМН-2, який вже пройшов випробування для гуманітарного розмінування поблизу Святогірська.

Популярні

Новини по темі

Прикордонники показали роботу нового ПЗ "Машинний зір"

 • 22326 переглядiв

Болгарія обіцяє прискорити військову допомогу Україні

 • 24458 переглядiв