rada-hotuie-zvernennia-do-krain-svitu-pro-nevyznannia-putina-lehitymnym-nardep

Рада готує звернення до країн світу про невизнання путіна легітимним - нардеп

 • 22332 переглядiв

Верховна Рада України готує звернення до світу із закликом не визнавати володимира путіна легітимним президентом росії

Верховна Рада готує звернення до країн світу про невизнання володимира путіна легітимним президентом росії. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив голова комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко, пише УНН.

Основний пункт, основна ідея цього звернення полягає в тому, щоби закликати країни світу, парламенти, держави не визнавати путіна легітимним

- сказав Мережко.

Нардеп вказав, що таке звернення відображатиме спільну позицію депутатів Верховної Ради.

"Один з ініціаторів – це голова Верховної Ради. Ну, і наш комітет. Я брав активну участь в опрацюванні цього важливого документу, у тому числі опозиція (брала участь)", – розповів голова комітету.

Він зазначив, що раніше була оприлюднена заява президента ПАРЄ Теодороса Русопулоса, у якій той піддає сумніву легітимність виборів у росії.

"Українська делегація була одним з ініціаторів закріплення в одній з резолюцій ПАРЄ заклику до невизнання путіна легітимним. Тобто це результат діяльності української парламентської дипломатії. І я хотів би нагадати, що було ухвалено указ Президента, в якому чітко сказано, що путін не може розглядатися як представник росії, з ним не можна вести переговори. Тобто це вже закріплено в правовій площині", – додав Мережко.

Доповнення

Раніше секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що Україна не визнаватиме виборів президента росії, адже у країні "ніяких виборів вже давно немає".

Юлія Шрамко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Курс валют на 20 березня: долар перетнув позначку у 39 грн

     • 25026 переглядiв