remont-detsentralizatsiia-heneratsii-ppo-shmyhal-vydilyv-osnovni-vektory-diialnosti-shchodo-enerhetychnoi-bezpeky

Ремонт, децентралізація генерації, ППО: Шмигаль виділив основні вектори діяльності щодо енергетичної безпеки

 • 24146 переглядiв

Уряд зосереджується на ремонтних роботах, залученні міжнародної допомоги, децентралізації генерації та посиленні протиповітряної оборони для забезпечення енергетичної безпеки та мінімізації ризиків для енергетичного сектору на тлі російських атак на енергетичну інфраструктуру.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль виділив основні вектори діяльності щодо енергетичної безпеки, зокрема ремонти й залучення допомоги від партнерів, децентралізація генерації та посилення ППО. Про це Шмигаль заявив під час засідання уряду, передає УНН.

Деталі

"Ще один важливий виклик сьогодні - це енергетична безпека. Ворог здійснив низку інтенсивних атак на об’єкти енергетики. Насамперед ідеться про теплову генерацію.

Наше завдання - до наступної зими мінімізувати ризики для енергосектору. Зробити так, щоб в українців у домівках було світло та тепло, а підприємства працювали безперебійно", - сказав Шмигаль.

Прем’єр виділив три основні вектори діяльності.

"Перший - це власне ремонти й залучення допомоги від партнерів. Великі надії покладаємо на Фонд підтримки енергетики України, куди наші міжнародні партнери зробили внесків на понад 405 мільйонів євро", - додав Шмигаль.

Він також зазначив, що пріоритетно спрямовуються кошти на закупівлю обладнання для тих регіонів, де ситуація найважча. Зокрема, для Харкова та Харківщини.

"Другий напрямок - децентралізація нашої генерації. Замість великих вразливих до атак електростанцій потрібно десятки малих розосереджених об’єктів. Розгортаємо мережу когенераційних установок, які підтримають роботу критичної інфраструктури громад. Будемо нарощувати інтенсивність робіт у цій сфері", - додав очільник уряду.

Третім напрямком, Шмигаль виділив посилення ППО.

Нагадаємо

Голова "Укренерго" Володимир Кудрицький вважає, що єдиним способом захистити українську енергосистему від російських ударів є децентралізація генеруючих потужностей шляхом будівництва багатьох невеликих електростанцій.

Популярні

Новини по темі

Глава Китаю Сі Цзіньпін провів зустріч із лавровим

 • 22467 переглядiв

Rheinmetall передасть Україні 20 бойових машин Marder

 • 21355 переглядiв