reuters-ukraina-vidmovliaietsia-vykliuchaty-raiffeisen-bank-zi-spysku-sponsoriv-viiny

Reuters: Україна відмовляється виключати Raiffeisen Bank зі списку спонсорів війни

 • 26825 переглядiв

Україна відмовляється виключити Райффайзен Банк зі списку спонсорів війни через сумніви щодо планів банку повністю вийти з рф.

Україна відмовилася вилучити австрійський Raiffeisen Bank зі списку компаній-спонсорів війни, оскільки Київ сумнівається в тому, що банк дійсно планує покинути росію. Про це повідомляє Reuters з посиланням на лист надісланий українськими чиновниками до Raiffeisen, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що у листі, надісланому Raiffeisen на початку лютого, українські чиновники поставили під сумнів, що робить банк, щоб покинути рф, заявивши, що більшість його планів були розпливчастими та неповними.

Також у листі українська сторона вказує на те, що досі залишається низка сліпих місць, які заважають вилученню банку зі списку.

Графік продажу відсутній... залишається незрозумілим, коли, якщо взагалі, сценарій поділу може запрацювати,

- йдеться в листі українських офіційних осіб.

Представник Raiffeisen сказав, що банк не може назвати часові рамки виходу з росії, оскільки це залежить від схвалення регуляторів.

Також українські чиновники висловили занепокоєння щодо схем надання кредитів Raiffeisen російським солдатам, підтримка яких, за словами банку, є обов’язковою в росії.

Нагадаємо

У грудні минулого року НАЗК тимчасово призупинило статус "Райффайзен Банк Інтернаціональ" як спонсора міжнародної війни для проведення двосторонніх переговорів з Європейською Комісією на тлі наполягань Австрії на виключенні банку з українського "чорного списку".

Ольга Розгон

Війна

Популярні

Новини по темі

У бєлгороді було гучно: повідомляють про жертви - росЗМІ

 • 23210 переглядiв