rheinmetall-peredav-ukrayini-mobilniy-poloviy-gospital

Rheinmetall передав Україні мобільний польовий госпіталь

 • 302363 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Німецький оборонний концерн Rheinmetall передав Україні мобільний польовий шпиталь. Його вартість становить близько 9 млн євро. Про це повідомила пресслужба заводу, інформує УНН.

Цитата

“Компанія Rheinmetall поставила в Україну мобільний польовий госпіталь. Лише рік тому, у вересні 2022 року, Міністерство оборони Німеччини уклало контракт з дочірньою компанією групи Rheinmetall Mobile Systeme GmbH, або RMS, на госпіталь і відповідну підтримку навчання. Вартість замовлення становить близько 9 мільйонів євро”, - йдеться у повідомленні.

Цей ультрасучасний польовий госпіталь включає 32 ліжка, у тому числі вісім ліжок інтенсивної терапії. У комплекс входить операційна з стерилізаційними засобами, рентгенівська та комп’ютерна томографія, лабораторія, аптека та адміністрація. Госпіталь відповідає стандартам медичної підтримки НАТО Role 2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Rheinmetall поставить в Україну ще 40 БМП Marder

Госпіталь є повністю автономною системою медичного забезпечення. Комплекс включає не лише медичні модулі в розширюваних контейнерах і наметах, а й незалежну генеруючу потужність і обладнання для виробництва медичних газів. Госпіталь також має власне водопостачання, включаючи очищення та знезараження води, а також модулі санітарії для пацієнтів та персоналу.

Мережа водопостачання обігрівається, а чутливий комп’ютерний томограф у контейнері підпружинений за допомогою складної транспортної системи. Тому його можна безпечно транспортувати по суші, морю чи по повітрю, і він готовий до роботи після прибуття. Розроблені для максимальної операційної мобільності, усі системи та обладнання в лікарні можна багаторазово використовувати.

Доповнення

Передача мобільного польового шпиталю відбувалася у два етапи: спочатку десять українських солдатів взяли участь у 14-денному навчальному курсі, щоб навчитися збирати, розбирати та експлуатувати шпиталь. Потім відбулася офіційна передача мобільного шпиталю Україні у визначеному місці.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Rheinmetall передав Україні мобільний польовий госпіталь

     • 302363 переглядiв

    Небезпека з повітря в районах «вишок Бойка» залишається – ВМС

     • 259012 переглядiв

    У Криму прогриміла "бавовна": що відомо

     • 490174 переглядiв

    Армія рф завдала ракетний удар по Запоріжжю - ОВА

     • 433961 переглядiв