rosiia-znovu-zdiisnyla-masovanu-ataku-na-enerhetyku-ukrainy-naiskladnisha-sytuatsiia-na-kharkivshchyni-op

росія знову здійснила масовану атаку на енергетику України, найскладніша ситуація на Харківщині - ОП

 • 29858 переглядiв

росія здійснила масовану атаку на енергетичну інфраструктуру України, націлившись на кілька регіонів за допомогою безпілотників і ракет, що призвело до відключення електроенергії для понад 200 000 абонентів у Харківській області.

росія сьогодні вранці здійснила масовану атаку на енергетику України, націлившись на 5 регіонів за допомогою безпілотників і ракет, що призвело до відключення електроенергії для понад 200 000 абонентів у Харківській області, повідомив у четвер заступник керівника Офісу Президента Олексій Кулеба, пише УНН.

Сьогодні зранку ще одна масована атака росії по енергетиці України. Ворог випустив десятки дронів та ракет по Харківській, Київській, Запорізькій, Одеській та Львівській областях. На щастя, без загиблих та постраждалих

- написав Кулеба у Telegram.

Найскладніша ситуація, з його слів, у Харківській області. "Там більше ніж 10 ракетних ударів лише по місту. Країна-терорист намагається знищити інфраструктуру Харкова та залишити місто в темряві. Наразі вже є перебої з електрикою в області - більше ніж 200 тисяч абонентів Харківщини залишилися без електропостачання. Метрополітен працює як укриття", - зазначив посадовець.

За його словами, енергетики та профільні служби аналізують наслідки терористичної ворожої атаки. Фахівці, місцева та обласна влада працюють, щоб якнайшвидше ліквідувати наслідки атаки.

"Окупанти ще раз вирішили воювати проти кранів та світла. Координуємо заходи, аби мережі працювали. В людей буде електрика попри атаки ворога", - вказав Кулеба.

російські атаки пошкодили електростанції ДТЕК, постраждала енергетична інфраструктура11.04.24, 07:34

Популярні

Новини по темі