rosiiany-poshyriuiut-feik-po-butsimto-urazhennia-zrk-patriot-ta-shtab-kvartyry-hur-u-kyievi-tsentr-stratehichnykh-komunikatsii

росіяни поширюють фейк по буцімто ураження ЗРК Patriot та штаб-квартири ГУР у Києві - Центр стратегічних комунікацій

 • 56640 переглядiв

росіяни поширюють дезінформацію про те, що вони уразили ракетні комплекси Patriot та штаб-квартиру Головного управління розвідки міністерства оборони України в Києві під час ракетної атаки 25 березня. Це не відповідає дійсності.

російські пропагандистські ресурси розповсюджують фейкову інформацію про нібито ураження під час ракетної атаки на Київ 25 березня ЗРК Patriot та штаб-квартири ГУР у Києві. Ця інформація не відповідає дійсності, повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передає УНН.

Деталі

Як повідомляється, російські псевдоінформаційні ресурси розповсюджують фейкову інформацію щодо того, що  25 березня внаслідок російського удару гіперзвуковими ракетами "циркон" у столичному аеропорту Жуляни було буцімто знищено дві установки Patriot. Також росіяни вигадали, що було нібито уражено штаб-квартиру ГУР та "центр прийняття рішень" СБУ.

Насправді кремлівські фейкороби самі не визначились, що саме "знищили" терористичні війська рф у Києві – одна брехлива версія суперечить іншій

- вказали в Центрі.

Доповнення 

За даними КМВА, уламки збитої ракети багатоповерхову нежитлову будівлю у Печерському районі.  Також два приватних будинки пошкоджені у Солом'янському районі.  Окрім того, уламки збитої ракети виявлено в Голосіївському та Дарницькому районах. 

За даними мера Києва Віталія Кличка, відомо про 10 постраждалих внаслідок атаки рф, двох з них госпіталізували.

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни вдарили по Вовчанську на Харківщині: є загиблий

     • 20479 переглядiв

    Ракетна атака рф на Київ: відомо вже про 10 постраждалих

     • 30153 переглядiв