rosiyani-dopustili-predstavnikiv-magate-do-dvokh-energoblokiv-zaes-ti-vibukhivki-ne-znayshli

росіяни допустили представників МАГАТЕ до двох енергоблоків ЗАЕС, ті вибухівки не знайшли

 • 193481 переглядiв

КИЇВ. 4 серпня. УНН. російські окупанти, через місяць після перших вимог Міжнародного агентства з атомної енергії, допустили інспекторів на дахи 3 та 4 енергоблоків Запорізької АЕС, щоб представники місії переконалися, що там немає мін. Про це заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі, йдеться у заяві агентства, пише УНН.

Цитата

«Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) не виявили жодних мін чи вибухових речовин на дахах реакторних будівель 3-го і 4-го енергоблоків та в машинних залах Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) після того, як вчора вдень отримали доступ до них» , - заявив Гроссі.

Зазначається, що після неодноразових запитів команда отримала безперешкодний доступ до дахів двох реакторних блоків, а також змогла чітко побачити дахи машинних залів.

Однак, МАГАТЕ буде добиватись від росії, щоб окупанти допустили до їх дахів інших 4-х блоків ЗАЕС.

Генеральний директор Гроссі підкреслив важливість своєчасного доступу експертів МАГАТЕ до всіх блоків ЗАЕС для моніторингу повного дотримання п'яти основних принципів захисту найбільшої в Європі атомної електростанції.

Агентство зазначає, що доступ на дахи було надано одразу після того, як пройшла чергова ротація складу наглядової місії.

У ніч перед ротацією наглядова місія повідомила, що чула серію детонацій поблизу станції. На ЗАЕС команді повідомили, що в результаті цих вибухів не було ніякого впливу на майданчик, сусідню промислову зону або місто Енергодар.

Доповнення

Напередодні командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія", бригадний генерал Олександр Тарнавський повідомив, що на шляху слідування місії МАГАТЕ до Запорізької АЕС було виявлено дві російські протипіхотні міни, їх знешкоджено.

Нагадаємо

25 липня експерти Міжнародного агентства з атомної енергії заявили, що виявили на майданчику Запорізької атомної електростанції протипіхотні міни.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Ердоган очікує путіна у Туреччині у серпні

     • 329812 переглядiв